Priznanja su dodijelili zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Zamjenik gradonačelnika Filipović čestitao je svim nagrađenima, koji su svoji radom i uređenjem životnog prostora doprinijeli ljepšem i boljem izgledu Rijeke, kao i impresivnim turističkim rezultatima koje posljednjih godina bilježi Rijeka.

Uređenje okoliša i gostoljubivost

U provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima te ekološke akcije uključilo se 22 vijeća mjesnih odbora. Radi se o mjesnim odborima Banderovo, Belveder, Brašćine-Pulac, Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grad Trsat, Grbci, Kantrida, Kozala, Mlaka, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Srdoči, Sv. Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Škurinje i Vojak.

Turistička zajednica grada Rijeke provela je već sedmu godinu projekt Tajni kupac kojim se utvrđuje što se u stvarnosti događa tijekom interakcije kupaca i pružatelja usluge. Cilj projekta je analiza i praćenje kvalitete pružanja usluga u turističkim i srodnim djelatnostima na području Rijeke te unapređenje usluga posjetiteljima. Priznanje za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke u kategoriji Tajni kupac dobili su Suvenirnica “Croatia in a box” te Prirodoslovni muzej Rijeka.

Pod motom „Čovjek – ključ uspjeha“ provodi se nacionalni program usmjeren na podizanje razine  gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice, pa su tako i ove godine dodijeljena posebna priznanja pojedincima koji su se istakli u obavljanju svojih radnih zadataka te doprinijeli kvaliteti usluga i promociji Rijeke. Oni su Gordana Marion u kategoriji Agencijski djelatnik, Slavica Peričić u kategoriji Turistički vodič, Tanja Pranić u kategoriji Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu, Tamara Mesarić u kategoriji Policajac, Mario Mršić u kategoriji Djelatnik u pomorskom prijevozu, Nedjeljko Kordić u kategoriji Vozač, Marjanka Đurić u kategoriji Prodavač i Silvan Kovačević u kategoriji Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša.

Dugogodišnji doprinos riječkom turizmu

Također, dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma, a dobitnici su hotel Continental povodom 130. obljetnice djelovanja i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma grada Rijeke, Sveučilišna knjižnica Rijeka povodom 70. obljetnice djelovanja i 50. obljetnice stalnog postava Izložbe glagoljice te za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke, Plivački i Vaterpolo klubu Primorje povodom 70. obljetnice djelovanja i za doprinos promociji grada Rijeke te Klub Sušačana povodom 25. obljetnice Sušačke revije i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke.

Program je vodio Joso Krmpotić, a u zabavnom dijelu programa nastupio je talentirani mladi riječki gitarist i skladatelj Frano Živković.