U sklopu programa dodijeljene su nagrade i priznanja mjesnim odborima Grada Rijeke za sudjelovanje u ekološkim akcijama i akciji „Biramo najuređenije okućnice, balkon i prozor“, dodijeljena su i priznanja za doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke sudionicima “Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine” te posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma

Svrha ovog programa je obuhvatiti sve djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju “slike” gostiju o Hrvatskoj kao gostoljubivoj i privlačnoj turističkoj destinaciji i one koje svojim radom mogu utjecati na podizanje kvalitete usluge u turizmu, kao najvažnijem hrvatskom izvoznom proizvodu.

Dodijeljena su posebna priznanja pojedincima koji su se posebno istakli u sljedećim kategorijama: Agoston Gergely, prof. u kategoriji „Turistički vodič“ na prijedlog Udruge turističkih vodiča Kvarnera, Melita Milohnić u kategoriji „Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu“ na prijedlog Jadran Hotela, Natali Goitanich u kategoriji „Privatni iznajmljivač“ na prijedlog Udruge privatnih iznajmljivača grada Rijeke, Dragan Ibišević u kategoriji „Djelatnik u cestovnom prometu“ na prijedlog Autotroleja, Ljubica Vuković u kategoriji „Prodavač“ na prijedlog Brodokomerc Nove i lvan Bijelić u kategoriji „Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša“ na prijedlog KD Čistoće.

Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma dodijeljena su Hotelu Jadran, Riječkoj nadbiskupiji, Nogometnom klubu Orijent, Državnom arhivu u Rijeci, Festivalu Melodije Istre i Kvarnera, Kanalu Ri, Radiju Korzu i Mirjani Rahelić.

U sklopu projekta provode se ekološke akcije po mjesnim odborima te biranje najljepše okućnice, balkona i prozora u sklopu mjesnih odbora Grada Rijeke tijekom cijele godine, a sve u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša.

Nadalje, edukativno-ekološke akcije provode se tijekom cijele godine u organizaciji KD Čistoća, Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenjem zemljištem Grada Rijeke, Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Sekcije mladih Društva arhitekata Rijeke te raznih udruga.

U ovogodišnju akciju uključilo se 20 vijeća mjesnih odbora kroz provedbu ekoloških akcija i akcije „Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor“ i to mjesni odobri Banderovo, Belveder, Brašćine-Pulac, Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grbci, Kantrida, Kozala, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sv. Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Školjić-Stari grad, Škurinje i Vojak.

U akciju Naj, Naj uključilo 20 vijeća mjesnih odbora kroz provedbu ekoloških akcija i akcije “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” i to:

  • 15 mjesnih odbora provela su akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” (Banderovo, Belveder, Brašćine-Pulac, Bulevard, Draga, Drenova, Grbci, Kantrida, Kozala,
    Orehovica, Pehlin, Podvežica, Sv. Kuzam, Škurinje i Vojak)
  • 15 mjesnih odbora provelo je ili će provesti ekološke akcije do kraja godine Banderovo, Bulevard, Drenova, Gornja Vežica, Grbci, Kantrida, Kozala, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Sveti Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Školjić i Škurinje)
  • 10 mjesnih odbora provest će obje akcije: ekološku akciju i akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor”, i to Banderovo, Bulevard, Drenova, Grbci, Kantrida, Kozala,
    Orehovica, Pehlin, Sveti Kuzam i Škurinje.

Nagrade i priznanja uručili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, a Damir Badurina upotpunio je glazbeni program.