Vaterpolo i plivački klub te klubovi umjetničkog plivanja i skokova u vodu Primorje najavili su upise novih članova te zajedničke programe koje će provoditi u novoj sezoni pod nazivom „Primorje – regionalni centar vodenih sportova“.

Zajedničku akciju na Bazenima Kantrida najavili su Marija Šavko iz Kluba sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“, Sanja Jovanović iz Plivačkog kluba „Primorje“, Andrija Crnić iz Kluba skokova u vodu „Primorje 2010.“ te Samir Barać iz Vaterpolskog kluba „Primorje“ Erste Banka.

Predstavnici klubova, kao dio obitelji koja djeluje više od 110 godina, najavili su zajedničke akcije, smatrajući da će se još više približiti građanima i pokušati obuhvatiti što veći broj djece programima koji su prilagođeni njihovu uzrastu.

Za zajedničke upise djece već je započela promocija putem društvenih mreža i web stranice primorje.org, a od ponedjeljka će u predvorju Bazena Kantrida svakog dana od 16 do 20 sati biti prisutni predstavnici klubova koji će zainteresiranim roditeljima ponuditi više informacija o programima koje klubovi nude, preporučiti koji je sport najbolji za uzrast djeteta, vršiti upise u klubove te dijeliti promotivne letke.

Primorje - regionalni centar vodenih sportova 1

„Ta suradnja će se nastaviti za svu djecu koja već jesu ili će postati članovi naših klubova, na način da će tijekom sezone klubovi razmjenjivati informacije o svojim članovima, te će se u slučajevima kada se vidi da sportaš ima kvalitetnije predispozicije za drugi sport preporučiti nastavak bavljenja sportom u drugom klubu u cilju kvalitetnijeg korištenja sportske baze i selekcije koja će omogućiti kvalitetniji razvoj sportaša“, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Svakog tjedna obilazak jednog vrtiću ili školi

Klubovi započinju i s obilaskom odgojnih i obrazovnih ustanova u našoj regiji na način da će svakog tjedna posjetiti jednu ustanovu i predstaviti svoje klubove, bazene i važnost sporta za odrastanje djeteta te subotom organizirati pokazne treninge i otvorena vrata klubova. Roditelji će moći odabrati sport (ili) više njih za koji su zainteresirani, a njihova djeca besplatno sudjelovati na treningu kako bi dobili bolju sliku o programima koje provode. Subotama će zainteresirani roditelji moći dobiti sve potrebne informacije o programima kluba kao i osobno upoznati osobe s kojima će njihova djeca krenuti u svoje sportske priče.

Suradnja će se nastavljati i na ostalim područjima kao što su organizacije sportsko-rekreativnih programa za članove klubova, otvaranje zajedničkog web shopa koji će ponuditi sportsku opremu klubova po povoljnijoj cijeni, kao i razmjenu znanja, iskustava i resursa.

„Cilj svega ovoga je stvaranje još veće i jače zajednice sportaša Primorje koja na temeljima tradicije, uz što kvalitetniju struku gradi optimalno okruženje za stvaranje sportaša i zdravih sportskih navika našoj djeci“, zaključili su predstavnici klubova.