Od 9. do 11. srpnja na Bazenima Kantrida održat će se 10. Otvoreno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu.

Na prvenstvu je najavljeno sudjelovanje 104 skakača iskokovz Hrvatske,  Njemačke, Srbije, Mađarske i Austrije.

Andrija Crnić, trener kluba skokova u vodu “Primorje 2010”, kazao je kako će natjecanje zasigurno biti atraktivno, budući da na njemu sudjeluju i neki od natjecatelja u lipnju na Bazenima Kantrida održanog Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu.

Najava 10. Otvorenog prvenstva za kadete i juniore u skokovima u vodu

Dolores Šuša, Dorotea Pešić-Bukovac i Andrija Crnić

Na natjecanju svoje će predstavnike imati i Klub skokova u vodu “Primorje 2010”, a jedna od njih je i Dolores Šuša, članica riječkog skakačkog kluba od njegova osnivanja.

„Zbog situacije oko epidemije ove smo godine nešto manje trenirali. Nadam se što boljim rezultatima, a za medalje ćemo vidjeti“, kazala je Šuša, koja će se natjecati u skokovima daske visine 1 i 3 metra, zatim s tornja, s visine 5 i 7 metara, dok će se u disciplini sinkroniziranih skokova u vodu natjecati s klupskom kolegicom Sarom Stehlik.

Prvenstvo će se odvijati u brojnim dobnim kategorijama te pojedinačnim i grupnim disciplinama na jednometarskoj i trometarskoj dasci te platformi, a njegov natjecateljski dio započet će u petak u 14 sati. U subotu i nedjelju na rasporedu je cjelodnevni natjecateljski program od 9 do 20 sati, uz nedjeljnu završnicu od 9 do 15 sati. Prvenstvo će se održati sukladno svim propisima i preporukama o preventivnim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje u to vrijeme budu na snazi.

10. Otvoreno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu zajednički organiziraju Klub skokova u vodu “Primorje 2010” i Riječki sportski savez.

Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza i predsjednica Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“, izrazila je uvjerenje da će organizacija ovog natjecanja proći u najboljem redu, jednako kao što je to bilo i kod nedavno održanog Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu, za koje su klub i RSS dobili sve pohvale Europske plivačke federacije LEN.

Već za osam dana riječki bazen za skokove u vodu ugostit će još jedno natjecanje – četvrto otvoreno međunarodno masters prvenstvo u skokovima u vodu. Za ovo atraktivno natjecanje, koje je proteklih godina pobudilo veliki interes javnosti, do sada je prijavljeno preko 50 skakača, s time da ima prijavljenih i u kategoriji skakača starijih od 80 godina.