Za razliku od momčadi koja je prošle sezone igrala prilično zapaženu ulogu nema više Svena Augustija, Marina Jovančevića, Ivana Vrbnjaka, Daria Rakovca, Lovre Paparića i Frana Čubranića.

Nove ugovore potpisali su Noa Burburan, Roko Vuković, Niko Čubranić i Mauro Ivan Čubranić, a na najboljem putu da to učine su i Borna Duvnjak Starčević i Fabio Crippa, predstavljanje kojih je u ponedjeljak održano u trofejnoj dvorani bazena na Kantridi.

Borna Duvnjak Starčević novi je vratar Primorja EB, 25-godišnji Osječanin minulih osam godina proveo je u Mađarskoj.

– U Mađarsku sam iz Osijeka otišao sa 16 godina, tamo sam završio i srednju školu i upisao fakultet psihologije. Prve četiri godine proveo sam u Pečuhu, nakon toga sam tri godine proveo u budimpeštanskom Honvedu i zadnju godinu sam bio u Szentesu. Zbog novonastale situacije s koronom i zbog raznih smanjivanja budžeta odlučio sam da je bolje vratiti se kući i nastaviti obrazovanje. Zadnjih godinu dana sam bio u Hrvatskoj i sada sam u Rijeci, započeo je Borna.

Nije baš uobičajeno u Osijeku izabrati vaterpolo, Borna kaže da je u njegovom slučaju u pitanju splet okolnosti.

– Kada sam imao sedam, osam godina jedan poznanik mojih roditelja je osnivao vaterpolski klub. Tada sam već trenirao nogomet, taekwondo, više sportova, ali sam uvijek bio žgoljav i nisam htio jesti. I tada su mi doma rekli, odi ti na vaterpolo pa možda i od tebe nešto bude. I ispalo je super. Na početku sam imao problema s plivanjem pa sam zato završio na golu, ali zadovoljan sam. Nema Osijek neku vaterpolsku tradiciju, ali možda će je uskoro imati, dodaao je Borna, koji prošle sezone nije mogao potpisati profesionalni ugovor zbog raskida s klubom iz Szentesa, ali je igrao prvu B ligu i trenirao mlade vratare.

Fabio Crippa nešto je malo mlađi, navršio je 18 godina, dolazak u Rijeku doživljava kao veliki izazov i prigodu za napredovanje u karijeri.

– Sretan sam što sam u Rijeci, mislim da je ovo sjajna momčad i za mene velika prilika za napredovanje u karijeri, započeo je osamnaestogodišnji Fabio Crippa, koji je prošle godine vaterpolo igrao u Palermu.

I Fabio, baš poput Borne, ima ponešto slavonske krvi, budući da mu je majka rođena Vukovarka.

– Da, mama mi je iz Vukovara, otac mi je iz Bergama. Mislim da je momčad odlična, vlada veliko zajedništvo, osjećaj je jako dobar. Puno sam puta bio u Rijeci prije, jako mi se sviđa ovaj grad, dodao je Fabio.