Novim književnim gostima u Exportu na riječkoj Delti nastavlja se danas 14. riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak.

Prvi program „Na margini: glasovi drugih“ počinje u 17 sati kada će Reka Man Varhegyi predstaviti svoju knjigu “Magnetno brdo” o kojoj će s njom razgovarati Petra Miočić.

Nakon toga u sklopu programskog djela „Rijeka poezije“ s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje djela „Sabrane pjesme“ Mile Stojića. Uz autora u razgovoru će sudjelovati i Krešo Bagić i Marko Pogačar.

Program „Balkan express“ započet će u 19 sati kada će Branko Čegeć i Dragan Velikić predstaviti Velikićevu novu knjigu „Adresa“.

„Balkan express“ nastavit će se i u 20 sati predstavljanjem knjige „Ovo vrijeme sada“ Semezdina Mehmedinovića s kojim će razgovarati Đurđica Čilić.

Zadnji program na redu je u 21 sat kada će u sklopu programa „U fokusu“ Ivana Bodrožić predstaviti svoju knjigu „Sinovi, kćeri“, a na predstavljanju će s njom razgovarati Saša Ilić.

Vrisak 2021. - 14.09.2021.

14. Vrisak – riječki sajam knjiga i fesatival autora ove se godine održava od 12. do 19. rujna, a do kraja tjedna donosi preko 40 književnih programa, promocija okruglih stolova i radionica. Tema ovogodišnjeg Vriska je „Rijeka poezije“ – vraćanje stihovima u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu. Bit će predstavljena nova izdanja više od 10 pjesnika i pjesnikinja, s kojima će se, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.

Cjelokupni program Vriska dostupan je na poveznici: https://vrisak.vbz.hr/program-2021/

Programa Vriska koji će se do kraja tjedna održavati u zgradi Exporta možete pratiti online, putem live streama na Mojoj Rijeci, Facebook stranici festivala te Youtube kanalu V.B.Z.-a.

Kalendar događanja

Festival
 • 12.09. – 19.09.
 • (19:30)

14. vRIsak – riječki sajam knjiga i festival autora

14. Vrisak održat će se od 12. do 19. rujna na nekoliko lokacija, a donosi tridesetak događanja uživo, niz digitalnih programa i nekoliko okruglih stolova...

Detaljnije

Projekcija
 • 14.09. – 18.09.
 • (21:00)

History Film Festival u Art-kinu

Svečano otvorenje History Film Festivala u Art-kinu održava se 14. rujna u 21 sat, nakon čega slijedi projekcija novog filma Branka Schmidta "Demo", uz gostovanje filmske ekipe. ...

Detaljnije

Izložba
 • 14.09. – 25.09.
 • (19:00)

„Floating Garden“ Maje Strgar Kurečić u Galeriji Principij

Serija fotografija „Floating Garden“ zagrebačke fotografkinje Maje Strgar Kurečić, koja je osvojila brojne prestižne svjetske nagrade, postavlja se u Galeriji Principij...

Detaljnije

Festival
 • 17.09. – 19.09.
 • (18:00)

24. Rikon u Art-kvartu “Benčić”

Riječka konvencija fantastike u svom 24. izdanju donosi tri dana bogatog sadržaja ljubiteljima fantastike, znanosti, društvenih igara, kvizova i kreativnih radionica...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije