Prva je na redu s početkom u 18 sati u sklopu „Rijeke poezije“ promocija knjige Mladena Blaževića „Krugovi u žitu“ o kojoj će uz Blaževića govoriti i Kruno Lokotar.

U nastavku programa i programskog djela „U fokusu“ u 19 sati održat će se predstavljanje knjige „Ne plači, dušo“ Borivoja Radakovića koju će uz autora predstaviti i Drago Glamuzina.

U 20 sati u sklopu programa „Rijeka poezije“ Lukas Nola i Marko Pogačar predstavit će Nolinu knjigu „Bilo je dobro, bilo je toplo“.

Program završava predstavljanjem knjige Ognjena Spahića „Pod oba sunca“. Ova će se promocija održati u sklopu programa „Balkan express“ i o njoj će uz autora govoriti i Kruno Lokotar.

Vrisak 2021. - 17.09.2021.

14. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora ove se godine održava od 12. do 19. rujna i donosi preko 40 književnih programa, promocija okruglih stolova i radionica. Tema ovogodišnjeg Vriska je „Rijeka poezije“ – vraćanje stihovima u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu. Bit će predstavljena nova izdanja više od 10 pjesnika i pjesnikinja, s kojima će se, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.

Cjelokupni program Vriska dostupan je na poveznici: https://vrisak.vbz.hr/program-2021/

Programa Vriska koji će se do kraja tjedna održavati u zgradi Exporta možete pratiti online, putem live streama na Mojoj Rijeci, Facebook stranici festivala te Youtube kanalu V.B.Z.-a.