Prva na redu je promocija knjige Željke Horvat Čeč „Strogo mirovanje“ koja će započeti u 17 sati, a knjigu će uz autoricu predstaviti i Kruno Lokotar.

U 18 sati na redu je program „U fokusu“, a posjetitelje očekuje predstavljanje knjige „Arbitri i modeli“ o kojoj će uz autora Vladimira Arsenića govoriti Nikola Petković.

Zoran Žmirić i Enver Krivac razgovarat će o Žmirićevim knjigama „Kaleidoskop“, „Pacijent iz sobe 19“ i „Vožnja unatrag“. Razgovor će se održati u sklopu programa „U fokusu“, a započet će u 19 sati.

Program se nastavlja u 20 sati kada će, također, u sklopu programske cjeline „U fokusu“ biti održano predstavljanje knjige „Putujuće kazalište“ Zorana Ferića s kojim će razgovarati Drago Glamuzina.

Subotnji program završava se „Rijekom poezije“ u sklopu koje će Marko Tomaš i Kruno Lokotar predstaviti Tomaševu knjigu „Skratimo priču za glavu“.

Vrisak 2021. - 18.09.2021.

14. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora ove se godine održava od 12. do 19. rujna i donosi preko 40 književnih programa, promocija okruglih stolova i radionica. Tema ovogodišnjeg Vriska je „Rijeka poezije“ – vraćanje stihovima u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu. Bit će predstavljena nova izdanja više od 10 pjesnika i pjesnikinja, s kojima će se, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.

Cjelokupni program Vriska dostupan je na poveznici: https://vrisak.vbz.hr/program-2021/

Programa Vriska koji će se do kraja tjedna održavati u zgradi Exporta možete pratiti online, putem live streama na Mojoj Rijeci, Facebook stranici festivala te Youtube kanalu V.B.Z.-a.