Program u Exportu započinje u 18 sati kada će se u sklopu programa „Rijeka poezije“ održati promocija knjige „Zarazna zona“ Damira Radića i Andrijane Kos Lajtman. Također, Radić će promovirati i svoju knjigu „Kao život sam“, dok će Andrijana Kos Lajtman predstaviti svoje „Stepenice za Stojanku K.“. O sva tri naslova s autorima će razgovarati Davor Mandić.

Ostatak večeri proteći će u sklopu programa „U fokusu“.

U 19 sati posjetitelje očekuje predstavljanje knjige „Iva, do Mjeseca i natrag“ autora Romana Simića s kojim će razgovor voditi Zoran Žmirić.

U 20 sati održat će se predstavljanje knjige Drage Glamuzine „Drugi zakon termodinamike“ na kojoj će uz autora sudjelovati i Zoran Ferić.

U 21 sat na redu je predstavljanje knjiga Marka Pogačara „Knjiga praznika“, „Korov, ili protiv književnosti“ i “Latinoamericana ili 1000 riječi španjolskog“. Knjige će uz Pogačara predstaviti i Kruno Lokotar.

Zadnji program u četvrtak započet će u 22 sata kada će Andrija Škare i Dubravko Ivaniš Ripper predstaviti Ripperovu knjigu „Ripper:45“.

Vrisak 2021. - 16.09.2021.

14. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora ove se godine održava od 12. do 19. rujna i donosi preko 40 književnih programa, promocija okruglih stolova i radionica. Tema ovogodišnjeg Vriska je „Rijeka poezije“ – vraćanje stihovima u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu. Bit će predstavljena nova izdanja više od 10 pjesnika i pjesnikinja, s kojima će se, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.

Cjelokupni program Vriska dostupan je na poveznici: https://vrisak.vbz.hr/program-2021/

Programa Vriska koji će se do kraja tjedna održavati u zgradi Exporta možete pratiti online, putem live streama na Mojoj Rijeci, Facebook stranici festivala te Youtube kanalu V.B.Z.-a.