U 18 sati u sklopu programa „Rijeka poezije“ Davor Mandić će predstaviti svoju novu knjigu „Dva kruga, jedna tuga“, a razgovor s njim vodit će Monika Herceg.

U 20 sati kao dio programa „U fokusu“ održat će se predstavljanje knjige Ivice Đikića „Štapići za pričanje“. U Rijeku na predstavljanje stiže Đikić, a s njim će razgovarati Ena Katarina Haler.

U 20 sati u sklopu programskog djela „U fokusu“ Davor Mandić će s Fridom Šarar razgovarati o njezinoj novoj knjizi „Ženo, pokrij tu dušu“.

Zadnji nedjeljni program započet će u 21 sati, a riječ je o predstavljanju knjige „Sami“ Marinka Koščeca s kojim će razgovarati Vladimir Arsenić, a predstavljanje će se održati kao dio programa „U fokusu“.

Vrisak 2021. - 19.09.2021.

14. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora ove se godine održava od 12. do 19. rujna i donosi preko 40 književnih programa, promocija okruglih stolova i radionica. Tema ovogodišnjeg Vriska je „Rijeka poezije“ – vraćanje stihovima u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu. Bit će predstavljena nova izdanja više od 10 pjesnika i pjesnikinja, s kojima će se, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.

Cjelokupni program Vriska dostupan je na poveznici: https://vrisak.vbz.hr/program-2021/

Programa Vriska koji će se do kraja tjedna održavati u zgradi Exporta možete pratiti online, putem live streama na Mojoj Rijeci, Facebook stranici festivala te Youtube kanalu V.B.Z.-a.