Komunalni radovi

Zbog navedenih radova promet će se odvijati jednim prometnim trakom u oba smjera, regulirano prometnom signalizacijom, a po potrebi bit će povremeno obustavljen.

Završetak asfaltiranja očekuje se u kasnim popodnevni satimaZavršetak asfaltiranja očekuje se u kasnim popodnevni satima.

Najavljeni radovi dio su investicije na izgradnji zajedničke komunalne infrastrukture koji obuhvaćaju izgradnju ukupno 400 m sanitarne kanalizacije, od čega 60 m u Ulici Martinkovac, 120 m u Ulici Vladimira Čerine i 320 m u Ulici Dobriše Cesarića, te izgradnju vodovodnih ogranaka u ukupnoj dužini od 1.580 m, od čega 730 m u Ulici Martinkovac, 160 metara u Ulici Kurirski put, 450 m u Ulici Vladimira Čerine i 240 m u Ulici Dobriše Cesarića, kao i radove na plinofikaciji u ulicama Vladimira Čerine i Dobriše Cesarića, a u ulici Martinkovac radovima  se priključio i HEP na svojoj infrastrukturi.

Radove izvodi GP Krk d.d. Krk, a tvrtka Kaloline d.o.o. Lič nadzor.

Ugovorena vrijednost izvođenja građevinskih radova, te nadzora nad izgradnjom sustava javne odvodnje i vodovodnih ogranaka u ulicama Martinkovac, Kurirski put, Vladimira Čerine i Dobriše Cesarića iznosi oko 4,65 milijuna kuna (uključen PDV).

Novčana sredstva osigurava KD Vodovod i kanalizacija putem dugoročnog kredita ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka – poslovne banke uključene u suradnju na provedbi HBOR-ovog Programa kreditiranja komunalne infrastrukture.