Tužna vijest osvanula je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u medijima, na portalima i društvenim mrežama. Iznenada nas je napustio Bekim Sejranović, jedan od najvećih pisaca regije, čovjek koji je značajan dio svog života proveo u Rijeci i kojeg se mnogi Riječani sjećaju s osmijehom i nostalgijom.

Bekim Sejranović rođen je u Brčkom 1972. godine. Studirao je i živio u Rijeci od 1885., a od 1993. godine u Oslu, gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti.

Od 2000. godine radio je kao sudski tumač i književni prevoditelj, predavao je norveški za strance, pisao i objavljivao prozu. Autor je knjige kratkih priča “Fasung” (2002.), kao i romana “Nigdje niotkuda” (2008.), “Ljepši kraj” (2010.), “Sandale” (2013.), “Tvoj sin Hucklbery Finn” (2015.) i “Dnevnik jednog nomada” (2017.).
Za roman “Nigdje niotkuda” 2009. godine dobio je Nagradu Meša Selimović.

Romani i kratke priče prevedeni su mu na više stranih jezika: norveški, engleski, slovenski, makedonski, njemački, češki, talijanski i poljski.

Bekim Sejranović bio je uključen i u projekt zbornika “Autorske bure” Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, pričom “Miss Misery na otoku Susku”.

Rijeka će Bekima pamtiti kao dragog sugrađanina i čovjeka velika slobodna srca.