Ovogodišnji festival Vrisak završio je predstavljanjem Sabranih djela Bekima Sejranovića i ekskluzivnim prikazivanjem videa na kojem Bekim čita svoju posljednju objavljenu priču Miss Misery na otoku Susku.

Predstavljanju su prisustvovali književnici Zoran Ferić i Nikola Petković te direktor festivala Drago Glamuzina.

Sabrana djela Bekima Sejranović sadrže romane ‘Nigdje, niotkuda’, ‘Ljepši kraj’, ‘Tvoj sin Huckleberry Finn’, ‘Sandale’ i ‘Dnevnik jednog nomada’, njegovih šest ranih priča i dvije posljednje priče. Dosad neobjavljena priča ‘Sto trideset sati bez sna’ i posljednji tekst koji je napisao uvrštena je kao epilog Dnevnika jednog nomada.

Nakon predstavljanja sabranih djela, prikazan je film u kojemu Sejranović, mjesec dana prije smrti, čita svoju posljednju priču ‘Miss Misery na otoku Susku.’

Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom gdje je završio sedam razreda, a osmi razred osnovne škole je završio u Bosanskoj Gradiški. Od 1985. pohađa srednju Pomorsku školu u Bakru. Jednu godinu studira na riječkom Pomorskom fakultetu, ali odustaje te na riječkom Filozofskom fakultetu počinje studirati književnost. U Oslo seli 1993., gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu 1999. magistrirao južnoslavenske književnosti. Na tom je fakultetu od 2001. do 2006. zaposlen kao lektor i predaje južnoslavenske književnosti, jezike i prevođenje. Nakon toga radi uglavnom kao sudski tumač ili predaje norveški za strance. Od 2011. živi u Ljubljani, u Zagrebu, zatim ponovo u Oslu. Umro je 21. svibnja 2020. godine u Banjoj Luci.

Trinaesti riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak održan je od 13. do 19. rujna u Rijeci, a bio je posvećen upravo Bekimu.