Predstavljeno je posljednjih 5 od ukupno 32 nova autobusa KD Autotrolej nabavljenih u sklopu projekta „Jačanje sustava javnog prijevoza” za koji su sredstva osigurana putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

Riječ je o dizel autobusima Iveco Crossway Line čija vrijednost iznosi 8.165.625,00 kn s PDV-om. Autobusi su prigradskog tipa, a raspolažu sa 73 mjesta, od čega je 49 sjedećih.

Maja Malnar, Alberto Kontuš, Marko Filipović, Vojko Obersnel i Robert Vrhovski

Maja Malnar, Alberto Kontuš, Marko Filipović, Vojko Obersnel i Robert Vrhovski

Predstavljanju novih autobusa prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa zamjenikom Markom Filipovićem, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar, direktor i zamjenik direktora KD Autotrolej Alberto Kontuš i Nikša Marušić, kao i predstavnici dobavljača – direktor tvrtke Autobus d.o.o. Zagreb Robert Vrhovski te Goran Brozović, pomoćnik direktora i voditelj prodaje.

Direktor Autotroleja Kontuš Kontuš istaknuo je kako se radi se o pet vozila za prigradski promet kojima će se poboljšati usluga u riječkom prstenu.

U godinu i pol dana 54 nova autobusa

Gradonačelnik Obersnel naglasio je kako su u proteklih godinu i pol dana nabavljena 54 nova autobusa, od čega 32 kroz EU projekt „Jačanje sustava javnog prijevoza“, a 22 iz EU fondova putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Slijedi nabavka novih autobusa

„Upravo danas dobili informaciji da je u novom programu korištenja EU sredstava odobrena nabavka još 37 autobusa te očekujemo da će ugovor o korištenju sredstava biti uskoro potpisan. To znači da će u periodu od niti 3 godine biti nabavljen 91 autobus, što je gotovo dvije trećine ukupnog broja autobusa kojima Autotrolej raspolaže. Mislim da je to izvrstan podatak za korisnike autobusa, ali i za zaposlenike Autotroleja, prije svega vozače i mehaničare, koji je moći raditi u boljim uvjetima nego kad su u pitanju stariji autobusi“, kazao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši kako bi bez EU sredstava bilo teško nabaviti toliki broj autobusa u tako kratkom roku.