U HKD-u na Sušaku u subotu, 22. rujna, gostovala je predstava iz ciklusa „Staging a play“ Matije Ferlina, nastala po Molièreovoj “klasičnoj” komediji. Radi se o predstavi „Tartuffe“ u kojoj je sukob iz prostora dramskog pomaknut u prostor scenskog, u sširoko polje pregovora između govora i pokreta.

Tijela izvođača (Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić, Eva Kocić) u prostoru su jedini nositelji narativa, koji za vrijeme izvedbe neprestano premješta između pokušaja dekonstrukcije i pokušaja rekonstrukcije. Tjelesna ekspresivnost pritom ne slijedi dramske konvencije, nego nastaje iz konceptualna tretiranja pokreta koji titra na granici
ilustrativnog i apstraktnog, opetovano demonstrirajući mogućnosti njezina proširivanja.

Osim režiju i koreografiju, Matija Ferlin postpisuje i kostimografiju s Desankom Janković.

Dramaturgiju potpisuje Jasna Jasna Žmak, scenografiju Mauricio Ferlin, glazbu Luka Prinčić i Matjaž Predanič, a oblikovanje svjetla Saša Fistrić.

Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Plesne mreže Hrvatske i Festivala Periskop, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje
za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.