U četvrtak,  4. listopada s početkom u 20 sati u dvorani Filodrammatice kroz programsku liniju Novi horizonti predstavit će se plesne programe mladih autora čime se želi afirmirati umjetnike koji tek započinju svoj autorski rad. Riječki plesni studio Axis tako će se predstaviti kroz Azimut, izvedbu u čijem je fokusu tijelo koje putuje i traži svoje mjesto, idealan kut, savršenu stranu. U drugom bloku nas očekuje The Echo of the Infinite a.k.a. Loop autora Hrvoja Klemenčića, Sintije Kučić i Eleonore-Magdalene Vrdoljak čija je ideja bazirana na istraživanju petlje unutar vizualne i auditivne sfere.

Program u Filodrammatici se nastavlja u subotu, 6. listopada u 20 sati uz Heroj 2.0. – Predstavu svih predstava, u kojoj mladi i nagrađivani slovenski glumci i performeri Uroš Kaurin i Vito Weis, u želji da naprave
“predstavu nad predstavama”, na humorističan i iskren način problematiziraju temu ambicije u kazališnoj umjetnosti.

Nedjelja, 7. listopada, rezervirana je za dvije predstave na različitim lokacijama. U 19 sati u Filodrammatici će se kroz programski pravac Lokalni autori predstaviti perspektivni riječki plesači s međunarodnim karijerama, Toni Flego i Ivona Medić, kroz InTrans čiji je temeljni motiv traganje za odgovorom na pitanje što je tijelo i na koji način se transformacija tijela odvija u vremenu i prostoru. Zatim u  HKD-u na Sušaku slijedi predstava Shake it off autora Brune Isaković i Mie Zalukar koja će zaokupiti publiku kroz neumorne pokrete vibracije, naboja, trešnje i drhtaja.