Kao humanitarni epilog Riječkog karnevala od petka, 28. veljače na panoima na Korzu bit će postavljena deveta prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti, čiji je prihod namijenjen Centru za autizam Rijeka. Na završnoj konferenciji za medije ujedno je uručeno i priznanje policajcu Zahidu Habiboviću, za njegovu iznimnu intervenciju na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Naime, kao djelatnik Policijske uprave primorsko-goranske, Habibović je tijekom Međunarodne karnevalske povorke skočio u more i spasio osobu koja je pala u more. Svojim hrabrim činom, pripadnik Interventne jedinice policije Rijeka, zaslužio je priznanje koje su mu uručili direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš.

Hrabar čin riječkog policajca

Zahvalivši se svima koji su doprinijeli da Riječki karneval prođe u miru i veselju, u ime Turističke zajednice i Grada Rijeke posebno su istaknuli hrabri čin policajca, kao i iznimnu suradnju s policijom tijekom organizacije Riječkog karnevala i drugih manifestacija, što je posebno važno u godini kada Rijeka nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture i domaćin je brojnih događanja.

Zahid Habibović zahvalio se na priznanju, istaknuvši kako je reagirao onako kako bi reagirao svaki policajac.

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, iznio je detalje izložbe „Nasmijana lica Riječkog karnevala“  koja će od sutra krasiti Korzo. Fotografije će se moći pogledati i odabrati na velikim panoima od 11 sati, a još veći izbor fotografija Riječkog karnevala bit će dostupan na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije se će se moći kupiti uokvirene – u manjem i u većem formatu. Uplatnice se nalaze u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu, a uplate direktno idu na račun Centra za autizam Rijeka.

Sanja Barić, predstavnica Centra za autizam Rijeka, kojem su i namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ovogodišnje izložbe, izrazila je zadovoljstvo što je Foto studio Kurti odabrao upravo Centar za autizam, gdje je pomoć više nego potrebna. Naime, komunikacijski softver GRID3 tvrtke Smartbox za koji se skuplja, učenicima s autizmom pomoć će komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo. Podržan je na Windows platformi, te je lagan za instalaciju i korištenje.

Karneval bogat humanitarnim akcijama

Na kraju, predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban-Štiglić, iznijela je važnost nbrojnih ovogodišnjih humanitarnih akcija tijekom Riječkog karnevala. Riječani su pokazali humanost organizacijom tradicionalnog karnevalskog dobrovoljnog darivanja krvi, Noći krinolina i humanitarnim dječjim maskenbalom Inner Wheel kluba Rijeka na brodu Marina, karnevalska udruga Čiket organizirala je dva humanitarna partya, Udruženje obrtnika organiziralo je humanitarnu prodaju jote, a Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Rotary Club Rijeka – Sv. Vid te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja organizirali su Humanitarni karnevalski bal.

Kalendar događanja