Startup Lite intenzivni je koncentrat inkubacijskog programa, što znači da se u vrlo gustom rasporedu i kratkom periodu obuhvaća najrelevantnije teme potrebne, prije svega, poduzetnicima početnicima i onima koji to žele postati.

Korisnicima će kroz 9 radionica pružiti osnovna znanja iz različitih tematskih područja vezanih za poduzetništvo. Sve su radionice otvorenog tipa i može se priključiti tko god želi kako bi stekao ili unaprijedio znanja i vještine iz određenih područja vezanih za (po)kretanje vlastitog biznisa.

I što je najvažnije – Startup Lite je u potpunosti besplatan.

Raspored programa i predavači:

20. rujna 2022. (utorak) Adam Vukelić: Razvoj ideje ‘Design thinking’
21. rujna 2022. (srijeda) Dean Cimera: Izrada poslovnog plana i SWOT analiza
22. rujna 2022. (četvrtak) Luka Filipan: Životni ciklus proizvoda
26. rujna 2022. (ponedjeljak) Lotar Bengin: Pravno-organizacijski oblici poslovanja
27. rujna 2022. (utorak) Aleks Buvač: Tržišno pozicioniranje poduzetnika
28. rujna 2022. (srijeda) Dean Cimera: Porezne i računovodstvene aktualnosti
29. rujna 2022. (četvrtak) Jan Varljen: Monetizacija i prodaja za početnike
3. listopada 2022. (ponedjeljak) Luka Krejči: Kako (ne) zeznuti prezentaciju?
6. listopada 2022. (četvrtak) Tomislav Lukić: Izrada jednostavne web stranice

Sve radionice na rasporedu su u 17 sati, traju između 90 i 120 minuta, a mjesto održavanja je konferencijska dvorana centra RiHub. Ipak, kako ne bi premašili prostorne kapacitete, prijava na radionice je OBAVEZNA, a možete je učiniti odmah na startup@rijeka.hr

Više o predavačima i temama dostupno je na poveznici: https://startup.rijeka.hr/novosti/nova-sezona-startup-lite

Startup Lite, uz Startup Creative, edukacijski je program osmišljen i pokrenut kao integralni dio usluga Startup inkubatora u prvoj polovici 2022. godine.

Startup inkubator Rijeka, koji djeluje u prostoru RiHuba, pruža besplatnu podršku u razvoju poslovnih ideja fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici, odnosno namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju.

Startup inkubator Rijeka pokrenut je 2013. godine i  integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.