U Nugentovom parku pored Trsatske gradine od 24. lipnja do 16. srpnja održat će se drugo izdanje Food Truck Festivala.

Tijekom 23 dana trajanja, osim primamljive gastro ponude, festival će posjetiteljima ponuditi i zabavu budući da će se održati 19 različitih programa.

Sudionici gastro programa festivala su Kužinavanje by Damir Tomljanović, Capra Istrian Street Food, Picnic Mingle & Fun, 79 Tastes truck, Sweet house by Di Mare i Martini Fiero truck.

Program festivala najavili su u ime organizatora Vedran Babić i Ivor Brunjak, riječki gradonačelnik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i chef Damir Tomljanović.

„Ovakav tip festivala u Europi je jako popularan posljednjih nekoliko godina. Osim gastro ponude i zabavnog programa, na festivalu će ove godine biti i kutak za djecu, sunčalište, tri foto kornera, a novitet je i Capra garden. Ove godine festival će biti  plastic friendly što znači da će se piće točiti u čašama od reciklirane plastike“, najavio je Vedran Babić.

Najava Food Truck Festivala

Damir Tomljenović, Vedran Babić, Igor Brunjak, Marko Filipović i Petar Škarpa

„Food Truck Festival prilika je za gastronomsku promociju Rijeke koju za svoj odmor odabire sve veći broj turista, a ovakve manifestacije pomažu nam u brendiranju Rijeke kao grada urbanog turizma“, istaknuo je gradonačelnik Marko Filipović. „Planirane i najavljene investicije u turizam našega grada doprinijet će tome da Rijeka zauzme još bolju poziciju na turističkoj karti Hrvatske, ali i šire regije. Porast broja turista tijekom ove godine pokazuje da grad turistički raste“, rekao je Filipović.

Zadovoljan turističkim brojkama u ovoj godini je i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa koji je istaknuo kako vjeruje da su jedan od razloga dolaska turista u Rijeku i razne manifestacije koje se održavaju, pogotovo tijekom lipnja.

Poznati hrvatski chef Damir Tomljanović objasnio je kako je forma Food Truck Festivala namijenjena upravo urbanim sredinama i prvenstveno mladim ljudima. „Ideja mog trucka Kužinavanje je približiti tradicionalna jela i tradicionalne namirnice mladim ljudima i stoga tradiciju omatamo u jedno modernije ruho“, rekao je Tomljanović.

Festival svoja vrata posjetiteljima otvara ovog petka u 17 sati, a na otvorenju će nastupiti grupa Grad.

Radno vrijeme festivala bit će svakog dana od 17 sati pa do ponoći, dok će petkom i subotom festival biti otvoren do jedan sat ujutro.

Ulaz za posjetitelje na sve programe je slobodan.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije