Počela radionica zaštite i restauracije audiovizualnog gradiva

Radionica je jučer, 15. lipnja 2011, počela u Liburnija-filmu predavanjem o alatima restauracije i digitalizacije, tehnikama arhiviranja i organizaciji obrade a nastavlja se prezentacijom osnivanja i uređivanja baze podataka koja prati svaki filmski arhiv.

Multimedijalnom prezentacijom i predavanjem svoja su bogata saznanja i iskustvo voditelji radionice, Carmen Lhothka, pročelnica Hrvatske kinoteke te Željko Milat, viši arhivski tehničar, prenijeli polaznicima radionice – studentima, predstavnicima udruga i producentskih kuća koji se bave filmom, a korisnici su sredstava javnih potreba Grada Rijeke u filmskoj djelatnosti.

Radionica se nastavlja danas, 16. lipnja, u Art kinu Croatia, gdje će biti prezentirani načini prijavljivanja te pisanja izvještaja za programe javnih potreba u kulturi u području zaštite audiovizualnog gradiva te stvaranja baze audiovizualnih zapisa riječke provenijencije, o čemu će polaznike educirati, uz Carmen Lhotku i  Slobodanka Mišković, voditeljica Službe za filmsku djelatnost Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Ova je radionica prva u nizu radionica koje su ove godine Odjel za kulturu, Služba za filmsku djelatnost u suradnji s Vijećem za film i kinematografiju te Hrvatskom kinotekom pokrenuli u cilju razvoja filmske djelatnosti, kao i jačanja sposobnosti pojedinaca i organizacija u vođenju projekata, odnosno konceptualizaciji i prijavljivanju programa na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi u području filmske djelatnosti.