Kazaliste Ivan Zajc

Drugo mjesto osvojila je sopranistica Julia Muzičenko iz Rusije, a treće bariton Beomseok Choi iz Južne Koreje.

 Najbolja po ocjeni publike bila je Julia Muzičenko. HNK Ivana pl. Zajca je dodijelio još dvije svoje nagrade, a one podrazumijevaju nastup u nekoj od opernih produkcija ove kuće u sljedeće dvije sezone, a dobitinici su Slawomir Kowalewski i Beomseok Choi.

 U stručnom žiriju bile su ugledne operne ličnosti, osnivačica agencije Classicalia International Promotions and Management u Njemačkoj Silvana Sintow Behrens, pjevačica i voditeljica opernog studija u Amsterdamu Rosemary Joshua, pijanistica i voditeljica opernog studija u Švicarskoj Brenda Hurley, operni redatelj Fabrizio Melano, muzikolog i osnivač agencije Ammann-Horak Agency u Švicarskoj Mariano Horak, dirigent i direktor Savonlinna Opera Festivala Ville Matvejeff  te prvakinja Opere SNG u Ljubljani, redovna profesorica na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, inicijatorica i umjetnička voditeljica ovog natjecanja Vlatka Oršanić.

 Od sedamdesetak prijavljenih natjecatelja, dvije etape je prošlo desetoro finalista iz šest zemalja, koji su u srijedu navečer, prije odluke o dobitnicima nagrada, nastupili na gala koncertu. Publici i članovima žirija su se predstavili izvodeći neke od najljepših arija iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Bizeta, Čajkovskog, Gounoda, Cilee, Giordana i Saint-Saensa.

Skip to content