Društvo za ples i rekreaciju “Rotondo” jedna je od najstarijih i najtrofejnijih plesnih udruga grada Rijeke, osnovana 1992. godine. Udruga nije uvijek nosila to ime, ali je zato uvijek imala iste voditeljice – balerine Lidiju Benac i Tereziju Dubrović. U Rotondu se plešu povijesni plesovi, neoklasika, karakterni plesovi, moderni balet, jazz dance, musical i street jazz. Udruga broji 100 članova.

Plesni studio Flash Dance Unit je neprofitna  organizacija čija je djelatnost popularizacija urbanih plesnih stilova kod djece, mladih i odraslih. Osnovani su 2002. godine s ciljem okupljanja mladih željnih plesa, a trenutno broje oko 130 članova u dobi od 3 do 35 godina. U početku su “miksali” mnogo stilova, dok se danas prvenstveno bave hip-hopom u kojem koriste old school i new school plesne tehnike.

Plesna skupina Dance Queen može se pohvaliti brojnim velikim nagradama na različitim međunarodnim i hrvatskim natjecanjima. Klub djeluje u dvorcu u Kraljevici 2007. godine, a osnovale su ga sestre Marija
Španja i Sandra Ložnik Videčak. Potiču i unapređuju sportski i moderni ples, a sudjeluju i na plesnim natjecanjima.

Dio nastupa uz izjave pogledajte u prilogu.