Plesni centar K2K

Plesni centar K2K djeluje od 2013. godine. Voditeljice Kristina Paunovski i Maja Kereš su nakon inozemne edukacije (Amsterdam Schoolofthe Arts, Broadway Dance Center New York) odlučile ujediniti snage i oformiti K2K s idejom da bude riječki centar znanja, edukacija, inspiracije, kreativnosti i stvaranja. Već sedam godina K2K ostvaruje zavidne uspjehe od organizacije plesnih radionica s gostujućim učiteljima iz Rijeke, Zagreba, Italije, Slovenije, Njemačke, Belgije, Nizozemske te Amerike otvorenih satova, freestylesessiona, festivala kreativnosti kRIeishenproject, do sudjelovanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje su ostvareni vrhunski rezultati, humanitarnim projektima i mnogobrojnim nastupima. No, prvenstveno im je cilj mladim plesačima pružiti kvalitetnu edukaciju obuhvaćajući sva područja plesa (umjetnička i urbana forma) i pritom doprinijeti jačanju riječke ali i hrvatske plesne scene.

Flash Dance Unit

Plesna skupina Flash Dance Unit djeluje u Rijeci od rujna 2002. godine te kao neprofitna organizacija želi popularizirati urbane plesne stilove kod djece, mladih, ali i odraslih. Već 18 godina aktivno sudjeluju i na hrvatskim prvenstvima u hip hop i street kategorijama te su 2010. godine na Supertalentu sa svojim voditeljem / koreografom Rentonom Mantillom došli do samog finala. Krenuli su vrlo skromno, s 18 upisanih plesača, dok danas broje oko 130 članova u dobi od 3 do 35 godina. U početku su miksali mnogo stilova, dok se danas prvenstveno bave hip-hopom. Osim hip-hopa nude i jazz dance, suvremene plesne tehnike, balet, ritmiku za djecu, plesnu igraonicu, a za one koji se više vole rekreirati uz muziku nude: body art fitness, pilates itd. Polaznike Studija vode iskusni pedagozi, dugogodišnji plesači i entuzijasti. Do sada su sudjelovali na mnogobrojnim regionalnim, državnim i svjetskim natjecanjima s kojih se redovito vraćaju sa medaljama i peharima. Uspješno su realizirali plesne predstave: Ples malog pingvina (2012.), Sasvim obični ljudi (2013.) i Palčica (2014.). Njihovi voditelji su višegodišnji plesači Renton Mantilla, Karlo Vukobratović, Paulina Grizelj i Nina Marić.

Riječki komorni zbor “Val”

Riječki komorni zbor Val mješoviti je zbor osnovan 2012. godine te će sljedeće godine slaviti 10. obljetnicu djelovanja. Repertoar zbora vrlo je raznolik i obuhvaća klasične, narodne i pop skladbe u zborskim obradama. Tijekom  gotovo 10 godina Val je sudjelovao u brojnim natjecanjima i smotrama zborova te osvojio niz srebrnih i zlatnih odličja. Zbog smanjenog broja nastupa, zbor se posljednjih godinu dana posvetio snimanju videa, a u pripremi je i jedan novi spot tematski vezan za Rijeku. Njegova se promocija planira u proljeće 2022. godine. Od osnutka zbor vodi Doris Kovačić. U Benčiću će se publici predstaviti domaćim i stranim tradicionalnim i novim božićnim skladbama.

Dječji zbor “Kap”

Dječji zbor Kap osnovan je u veljači 2017. godine kao najmlađa sekcija Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan Rijeka. Okuplja djecu osnovnoškolske dobi te broji 30-ak članova. Njeguje klasično zborsko pjevanje, a na svom repertoaru ima zborske skladbe svih stilskih razdoblja i različitih žanrova. Dvije godine zaredom,  2018. i 2019., na Županijskom natjecanju Glazbene dječje čarolije osvojio je zlatnu plaketu, kao i na Državnom natjecanju djece i mladeži Republike Hrvatske. Na međunarodnom natjecanju Vallis Aurea Cantat u Požegi 2018. zbor je osvojio dvije srebrne plakete. Surađuje s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te je sudjelovao u nizu opera i mjuzikla pod vodstvom renomiranih dirigenata kao što su Ville Matvejeff, Matija Fortuna, Yordan Kamdzhalov i dr. Snimio je CD Kišni razdraganci s Ivankom Mazurkijević i Damirom Martinovićem Mrletom, koji je 2020. osvojio Porin za najbolji dječji album. Surađivao je i s Damirom Urbanom. Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić, a asistentica i vokalna pedagoginja Maja Šajatović.