Drugu godinu za redom, naša zemlja i Hrvatski auto i karting savez, domaćini su najboljim vozačima svijeta, od 21. do 24. travnja, u organizaciji AK Cro Dakar team Zagreb i AK D.T. Motorsport Poreč, a sve u tehničkoj realizaciji zagrebačkog Autokluba Delta sport.

Ove se godine područje odvijanja natjecanja, s prošlogodišnje tri županije (Zagrebačka, Krapinsko-zagorska i Karlovačka), te Grada Zagreba, širi na još dvije, Varaždinsku i Primorsko-goransku županiju.

Ovogodišnji WRC u Hrvatskoj kreće 21. travnja probnom vožnjom (shakedown) i večernjim ceremonijalnim startom u Zagrebu kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke, dok se tijekom tri natjecateljska dana, od petka do nedjelje, odvija 20 brzinskih ispita, na deset lokacija, s ciljem u Zagrebu, na Gornjem gradu.

Brzinac na Platku

Brzinac na Platku, duljine 15,85 km, od Gornjeg Jelenja, preko znanog velikog platoa na Platku, te spustom prilaznom cestom do magistralnog pravca, odvijat će se dva puta u subotu, 23. travnja, s početkom u 10,09 i 17,42 sati.

Na platou Platak formira se „fun zona“ za ljubitelje brzina s cjelodnevnim zabavno-ugostiteljskim programom, do koje će se moći doći isključivo organiziranim prijevozom s Grobničkog polja, tri sata prije dolaska natjecateljskih posada.

Lista prijava upravo je objelodanjena i očekuje se 66 posada iz 26 zemalja, s pet kontinenata, među kojima je osam hrvatskih.