Plan evakuacije je svojevrsno evakuiranje zvukova broda Tijat, među posljednjima takve vrste na Jadranu, koji uskoro odlazi na svoju posljednju plovidbu.

Prema autorovim riječima, “glavna karakteristika broda je motor s jednom propelom, veliki dimnjak na sredini broda iznad strojarnice i arhitektura koja odzvanja zvukom mašine koji se širi kroz sve otvore,  svaki na drukčiji način. Svi segmenti moćnog zvuka njegovog motora su zbijeni i odzvanjaju kroz prostor broda te se, kao u orkestru, saslušavaju kao jedna cjelina.” Uronjenost u zvukove broda, brodogradilišta, čekaonica, kamenih kuća, otoka i soli stvara iskustvo rada koje je u isto vrijeme i burno i smireno.

Toni Meštrović je hrvatski video umjetnik koji radi uglavnom u mediju video i zvučnih instalacija. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu nakon čega se usavršavao u Kelnu. Profesor je na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Do sada je održao niz samostalnih i sudjelovao u skupnim izložbama, dobitnik je 2 nagrade T-HT 2015. godine.

Instalacija se može doživjeti do nedjelje 20. siječnja u vremenu od 17 do 20 sati.