Riječki festival fotografije PhotoRi 2021., u organizaciji Fotokluba Rijeka, protekle je subote na prostor Arheološkog parka i u Galeriju Principij ponovno donio događanja za zaljubljenike u fotografiju – već tradicionalnu Fotopromenada i Foto ex tempore, ali i Fotobuvljak.

Program PhotoRi 2021. započeo je Fotopromenadom, jednodnevnom izložbom na otvorenom, na prostoru Arheološkog parka. Izložba je bila natjecateljskog karaktera, a prvo mjesto osvojio je Dario Dorčić, dok je pohvalu primila Sandra Končarević.

Na Foto ex temporeu, koji je završio projekcijom najboljih fotografija u Galeriji Principij, sudjelovalo je preko 20 autora, a prvu nagradu osvojila je Renata Svetić. Selektorica je bila poznata riječka povjesničarka Branka Arh. Sudionici ovogodišnjeg Foto ex tempore imali su potpunu slobodu fotografiranja po cijelom gradu, a tema snimanja bila je “Rijeka i Riječani”.

Valja spomenuti da je u Galeriji Principij priređen i Fotobuvljak s ciljem obogaćivanja Muzejske zbirke Fotokluba Rijeka. Na buvljaku su građani mogli donirati fotografsku opremu i pribor te knjige i časopise o fotografiji.

Riječki festival fotografije PhotoRi pokrenut je 2010. godine u organizaciji Fotokluba Rijeka. U okviru ovoga projekta realizira se niz akcija fotografske provenijencije, predavanja, izložbe, radionice, susreti s autorima, promocije časopisa i fotografske literature, demonstracija fotografske opreme i pribora itd.