– Danas se konačno pojavio Zdravko Pevec kao zakonski zastupnik stečajnog dužnika. Tijekom ročišta nije se protivio. Sutkinja je danas donijela rješenje koje će biti gotovo u ponedjeljak i tada će biti imenovan stečajni upravitelj. Mi pretpostavljamo da će to biti Darko Šket – kazala je predsjednica Sindikata radnika trgovina Hrvatske, Zora Radetić.
I na današnjem ročištu Zdravko Pevec je spominjao strateškog partnera čiji bi novac spasio Pevec, a čiji dug iznosi oko 600 milijuna kuna. Sindikalisti partnerstvo pozdravljaju.

– Nadam se da smo napravili jako puno, ne želeći blatiti firmu Pevec, već da ona nastavi bez obzira kako će se zvati. Želimo samo raditi s drugom rukovodstvenom strukturom – rekao je sindikalni povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske podružnice Kukuriku Pevec, Vlado Štampf.

No, pred radnicima koji su još uvijek u štrajku, još je mnogo posla. Nakon što stečajni upravitelj obiđe centar, krenut će se s inventurom preostale robe. Nadaju se što bržem preustroju, kao i dobavljači koji robu žele prodati. A već od sljedećeg tjedna, dežurstva nad centrom preuzet će zaštitari. I ono što je najvažnije, nakon pet mjeseci nadaju se uplati na tekući račun. Svi zaposlenici u stečaju trebaju dobiti od države, tj. fonda 3 prosječne plaće i pravo na otpremninu.

Glavni cilj za radnike Peveca danas je ispunjen. A Višnja Pevec, koja je do nedavno pjevala Imam jednu davnu želje, već neko vrijeme, pretpostavljamo, ima i novih želja.

Oznake