PevecA kako neslužbeno doznajemo, u međuvremenu se zbrajaju kune nestale od posljednje inventure. Manjak je navodno nekoliko milijuna. Hoće li na Kukuljanovu, nakon više od četiri mjeseca tišine, Pevec ponovno zakukurikati? Sindikalisti riječkog prodajnog centra sastali su se jučer sa stečajnim upraviteljem, a nakon niza loših na pomolu su konačno dobre vijesti.

– Da najavimo svim skepticima da se Pevec, prodajni centar Rijeka otvara, vjerojatno krajem 4. mjeseca – rekao je glavni sindikalni povjerenik Peveca, Vlado Štampf.

Iako je navodno u nekim centrima rasprodaja bilo, kupovine s osmjehom na žalost Riječana ipak neće biti. Krađa je navodno bilo u svim centrima, a kako neslužbeno doznajemo, posljednja inventura od prije nekoliko dana, pokazala je da se šteta nastala na Kukuljanovu, u proteklih godinu i pol dana, broji u milijunima kuna.

– Radnici koji su pošteni nemaju se čega bojati, a neka državne institucije rade svoj posao – dodaje Štampf.

A poštenim radnicima, barem dijelu njih bit će otvorena vrata Peveca. Neki od 250 zaposlenih, koliko ih je bilo prije stečaja, vratit će se na radno mjesto. Za početak će posao dobiti 60 zaposlenika, a iako će se objaviti javni natječaj, zaposlenici Peveca će imati prednost.

– Normalno da će se gledati kao prvo socijalna prilika svakog pojedinog, da će se birati vrijedni marljivi ljudi koji su došli da svojim radom i zalaganjem zarade plaću – ističe Štampf.

Već u utorak na Kukuljanovo stiže delegacija, na čelu sa komercijalnim direktorom te komisija koća će pregledati odjele i odlučiti o nabavi robe. Mali je to korak za Pevec, veliki za njegove zaposlenike.

Oznake