Cjelodnevnim kulturno-umjetničkim programom koji se u subotu, 10. listopada održao u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, prostorima u Krešimirovoj ulici te u Ulici Pavla Rittera Vitezovića, završio je projekt Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture, u sklopu kojeg se tijekom cijelog ljeta na plažama od Kantride do Bivija odvijao čitav niz događanja.

Nakon plaža, Kantrida FKK 2020 preselila se u novi art-kvart Benčić, a tijekom cijelog dana građani su uživali u programima inspiriranim riječkom prošlošću i sadašnjošću.

Sve je započelo u 10 ujutro otvaranjem kluba „Jadran” koji u sebi sadrži mini galeriju i mini kino te predstavlja svojevrsni nastavak umjetničkog programa što se održavao na Kantridi. Mogli su se vidjeti brojni performansi, instalacije i izložbe, a vrhunac programa je bio u 20 sati kada je u potkrovlju MMSU-a otvoren treći po redu Bijenale industrijske umjetnosti.

Druženje umjetnika, kulturnjaka i građana završeno je koncertom u dvorištu PIK-a nastupima splitske grupe Naporno Suicid, zagrebačkog Sfumata, riječkog benda One Possible Option, Izeta Medoševića i zagrebačkog JeboTonansambla.

Program zatvaranja Kantride FKK 2020 dio je projekta Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture i ostvaren je u suradnji tvrtke Novi turizma s MMSU-om Rijeka i PIK-om Rijeka. U videu donosimo presjek čitavog dana.