Planinarsko društvo Kamenjak u nedjelju, 27. rujna, od 10 do 14 sati poziva građane na radnu akciju uređenja novog gradskog parka na Kantridi – Parka lovora.

Riječ je o parku koji se uređuje temeljem projekta Planinarskog društva Kamenjak u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture na zapuštenom šumskom javnom prostoru između Dječje bolnice Kantrida i Doma umirovljenika. Park će činiti cjelinu s poučnom planinarskom stazom Šumom Striborovom i pokrivati površinu od oko 30.000 m2, što je gotovo pa veličina parka na Mlaki.

Šuma Striborova

Park će činiti cjelinu sa Šumom Striborovom

Plan nedjeljne radne akcije je iz parka izvući krupni i sitni otpad te urediti stazice i livade u autohtonoj šumi lovora i mediteranskog bilja. Dio volonterske ekipe obnovit će prilaz parku za invalidska i dječja kolica, a očistit će se i prostor koji bi trebao postati dječje igralište s pozornicom za koncerte i predstave.

Plan nedjeljne radne akcije je iz parka izvući krupni i sitni otpad, za što je pripremljeno dovoljno vreća i radnih rukavica. Građanima se preporuča ponijeti gojzerice i staru odjeću (duge hlače, dugi rukavi), te se mole svi koji imaju motornu pilu da je ponesu.

Automobili će se moći parkirati kod Doma umirovljenika, na kraju parkirališta, u neposrednoj blizini parka.

Za prijavu na radnu akciju potrebno se javiti na broj 091 786 4535.