Park lovora nalazi se pored Doma za starije “Kantrida“, a otvoren je 30. travnja 2022. u sklopu dvanaestog “Proljeća u Šumi Striborovoj“, zajedničkog projekta Planinarskog društva Kamenjak, koje ove godine slavi 60 godina uspješnog djelovanja, i Gradske knjižnice Rijeka.

Novi veliki gradski park uređen je kroz tri glavne lokacije: Rock scenu, Učionicu i Pričaonicu koju su bajkovito uredili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci (APURI), dok su učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost (ŠPUR) izradili unikatne oznake i putokaze za šumske staze. U uređenju parka tijekom dvije i pol godine sudjelovalo je čak 250 volontera s ciljem da Riječanima pokloni novo mjesto za druženje, uživanje u prirodi i rekreaciju.

Povodom otvorenja parka pripremljen je kratki program pri čemu su se nakon organizirane šetnje parkom posjetitelji okupili u Pričaonici gdje je Mateo Matijević stvorio tajnoviti glazbeni ugođaj s neobičnim instrumentom – handpanom. U sklopu Tjedna dobre dječje knjige priređen je i program za najmlađe gdje je u Pričaonici teta pričalica Srebrenka Peregrin mališanima pričala bajke, legende i mitove iz knjiga “Bajkari” i “Bajkarica”, koje je napisala s kolegicom i prijateljicom Erikom Katačić Kožić.

Planinarsko društvo Kamenjak započelo je uređivati Park lovora u sklopu Zelenog vala EPK Rijeka 2020., a tijekom 2021. godine radovi su nastavljeni kroz Riječki program lokalnog partnerstva. U trećoj godini uređenje Parka pomažu donacije građana, poduzetnika, tvrtki i ustanova.