Prvu adventsku svijeću upalio je riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić, a u prigodnom programu na Koblerovom trgu nastupili su Mario Lipovšek Battifiaca i Komorni zbor Schola Cantorum.

Paljenju prve svijeće na adventskom vijencu prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Ovogodišnja tema uređenja adventskog vijenaca na Koblerovom trgu je Godina čitanja. Akciji uređenja priključili su se djeca i tete Dječjeg vrtića More koji su odbačene kuglice za bor kaširali sa stranicama odbačenih knjiga i na taj način osmislili i pripremili ukrase za adventski vijenac. Sav pribor za ukrašavanje osiguralo je KD Čistoća.

Grane jele za adventski vijenac ove godine su donirali građani, vlasnici stabala koja su morala biti uklonjena a želja vlasnika bila je da se grane ne bace nego da se iskoriste u ovo blagdansko vrijeme.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, upaljena je i sva blagdanska rasvjeta na Korzu i na ostalim riječkim ulicama i trgovima.