Svakodnevna zabava s muzikom uživo i najfinijim blagdanskim street food delicijama očekuju nas na Ri Gastro Adventu na Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske kao i u Verdievoj ulici na Adventiranju kod Kazališta.

Klapa Tramontana i Tamburaški sastav Klamaruše svojim će nam živim notama uljepšavati popodneva na Trgu Riječke rezolucije, a Božić ćemo dočekati uz DJ-a Macolu i Trio Replay. Badnje popodne i večer na Adventiranju bit će u ritmovima banda L’amour čiji su članovi već redoviti gosti na pozornici u Verdievoj, a zabavljat će građane i posjetitelje i 23. prosinca.

Advent na Gradini u sljedećim danima donosi bogate sadržaje za sve uzraste, a najmlađi u špilji Kaštela još stignu Djedu Mrazu došapnuti svoje želje za Božić. Najmlađi svakodnevno mogu uživati i na klizalištu Morska pahuljica te u vožnji vlakićem na riječkom Korzu.

U četvrtak, 23. prosinca na Trsatskom kaštelu družit ćemo se uz jazz note Nardis trija! Trio čine Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja na basu i Tonči Grabušić na bubnjevima. Na repertoaru će im se naći nekoliko autorskih skladbi, ali i standardi nekih od najutjecajnijih jazz glazbenika.

Koncert organizira Turistička zajednica grada Rijeke u sklopu projekta Emoundergrounds., a sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru programa Interreg V-B Jadransko-jonski program suradnje ADRION 2014.-2020. Više informacija o projektu možete naći na stranicama Turističke zajednice grada Rijeke ili na službenim stranicama projekta.

Zadnje sitnice za pod bor možemo odabrati na Blagdanskom sajmu Rijeka Adventa, gdje će se naći i mnoge namirnice iz domaće proizvodnje koje će krasiti stol prilikom blagdanskog druženja s obitelji i najmilijima.

Na Stipanje, 26. prosinca od 20 sati čaroliju Božića na poseban će nam način prenijeti i popularni koncert „Božić je judi“! Koncert će se tradicionalno održati u katedrali sv. Vida, ali bez prisustva publike, a svi ljubitelji božićne pjesme prijenos će moći pratiti na valu Radio Rijeke i putem Youtube kanala Hrvatske glazbene unije.

Vrhunac blagdanskih događanja je pred nama, istražite detaljan kalendar događanja na mrežnim stranicama www.visitRijeka.hr  i uživajte u čaroliji Rijeka Adventa!

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije