Riječ je o jednoj od deset instalacija koje se u sklopu programa Lungomare Art, a uz nadzor kustosa Michala Kolečeka, otvaraju na različitim mjestima duž obale u Primorsko-goranskoj županiji. Balthazargradsko kupalište otvara se u suradnji s programom Dječja kuća, a otvorenje je i sastavni dio dječjeg festivala Tobogan, koji je upravo u tijeku.

Studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Antonela Brenko, Klara Dujmović, Katarina Kožul i Gea Rajić, pod mentorstvom umjetnika i profesora Igora Eškinje, osmislile su i ostvarile umjetnička djela koja će krasiti prostor plaže Grčevo, a sve u sklopu kolegija Prostorne prakse osnovanog upravo za ovu priliku i financiranog kroz projekt Europske prijestolnice kulture.

Otvorenje Balthazargradskog kupališta na Grčevu

Mlade umjetnice bile su inspirirane temom Profesora Balthazara pa njihova djela pozivaju na interakciju i igru. Plaža Grčevo, koja je poznata po tome što nije samo mjesto za kupanje, već i okupljalište, forum za rasprave i kulturne događaje, kafić i sportski kutak, sada postaje i službeno gradsko kupalište Balthazargrada.

Program otvorenja započinje glazbenim nastupom Marina Alvira, iz benda “Marinada” i najrazigranijim kastavskim slikarom Sašom Jantolekom, autorima slikovnice “Barbajol” koja će na plaži biti predstavljena koncertom i ilustracijama. Sastav “Marinada” izvest će pjesme iz slikovnice, pa će tako publika moći čuti kako zvuči njihova vizija dječje glazbe.
Od 19.30 sati slijedi protokolarni dio otvorenja kupališta, nakon čega se, u 20.30 sati sve nastavlja koncertom benda “Marinada”, koji će se predstaviti repertoarom pjesama iz svoje karijere, koja traje već sedamnaest godina, a koju krasi glazbeno eksperimentiranje na razmeđi minimalističke elektronike i akustike.

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci glavni je partner RIJECI 2020 u projektu Balthazargradskog kupališta, a u realizaciji je pomogao i Pajol bar na čelu s Harisom Tančicom.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije