Rekonstrukcija boćališta obuhvatila je proširenje postojećeg boćališta s dva na četiri joga, izradu nadstrešnice s izradom potpornog zida, gradnju spremišta za sportske rekvizite te za pijesak, montažu tribina za posjetitelje, uređenje terase, uređenje pješačke staze/rampe za osobe smanjene pokretljivosti, montažu ograde i uređenje okoliša.

Uređenje košarkaškog igrališta obuhvatilo je radove asfaltiranja igrališta, ocrtavanja igrališta, radove odvodnje te ograđivanja. Kako je prigodom otvorenja naglasio gradonačelnik Obersnel, uređenje ovog terena puno će značiti za boćare, ali i za stanovnike Zameta, jer uređeni objekti nude puno više mogućnosti korištenja nego što je to bilo prije rekonstrukcije. Uz sve ostalo što je proteklih godina napravljeno na Zametu i ova će investicija poboljšati kvalitetu življenja u ovom dijelu grada, kazao je Obersnel.

Boćalište su prigodnim bacanjem boća otvorili gradonačelnik Vojko Obersnel, Leo Brnić, član BK Benčić -Vargon, svjetski prvak u brzinskom izbijanju do 18 godina i Renato Gojković, perspektivni mladi boćar BK Zamet, čija je boća ujedno bila i najbliža bulinu.

Izvođači radova bile su tvrtke Goran graditeljstvo d.o.o., Delnice i GMB iz Viškova,a radove nadzora HOUSE d.o.o., Rijeka,  Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Neven Šestan.

(I.N.)

Kalendar događanja