Nakon uspješnog prvog izdanja, udruga Drugo more i nezavisna inicijativa Spačke pozivaju sve zainteresirane polaznike trećih i četvrtih razreda srednjih škola te prvih godina fakulteta da se do 15. veljače prijave na drugi ciklus radionica suvremenih umjetničkih praksi “Gledanje Naglavačke”.

Radionice će se tijekom veljače i ožujka održavati u Galeriji SKC (Kružna 8, Rijeka) i putem online susreta.

Radionice i završna izložba

Kroz eksperimentiranje i promišljanje svakodnevice, polaznici će uz mentorstvo osmišljavati i realizirati vlastite autorske radove na temu i u mediju po vlastitom izboru, koje će u konačnici imati priliku predstaviti na završnoj grupnoj izložbi u svibnju.

Naglasak programa je na stvaranju kao prostoru slobode i pobune, te odmaku od norme i formalizma. Uz razvijanje svojih ideja, polaznice i polaznici upoznat će se s relevantnim temama i pojmovima koji kritički promišljaju vizualnu kulturu, s naglaskom na marginalne perspektive u umjetnosti i kulturi koje su rijetko zastupljene u formalnom obrazovanju i medijima.

Besplatno sudjelovanje uz prijavu

Sudjelovanje je besplatno uz ograničen broj mjesta. Prijavu je potrebno poslati najkasnije do utorka, 15. veljače, e-mailom na adresu spacke.smicalice@gmail.com. Uz kratko motivacijsko pismo, u prijavi je potrebno navesti ime, prezime i broj telefona.