U sklopu obilježavanja 150. obljetnice riječkog torpeda u organizaciji Grada Rijeke i Muzeja grada Rijeke, pred zgradom Grada Rijeke u petak 9. rujna 2016. otvorena je prigodna izložba Prvi na svijetu – 150 godina riječkog torpeda. Izložba se sastoji dvadeset panoa koji pregledno prikazuju najveća dostignuća riječke industrijske povijesti.

Ona je ujedno i podsjetnik na niz ovogodišnjih događanja posvećenih torpedu – a prije svega na izložbu postavljenu u željezničkom skladištu Žabica 4, otvorenu do 21. prosinca ove godine, kojom Muzej grada Rijeke i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, prikazuju glavninu predmeta – izvornih primjeraka torpeda, lansirnih cijevi, različitih tipova žiroskopa, dubinskih sprava i upaljača, te više zanimljivih prototipova motora koji nikad nisu iskorišteni u serijskoj proizvodnji.

Uz stogodišnju povijest proizvodnje izložba podsjeća i na desetogodišnje sustavno prikupljanje torpeda koja Muzeju grada Rijeke doniraju Hrvatska vojska i Hrvatska policija, s ciljem da se u skoroj budućnosti postavi
stalni postav torpeda i industrijske baštine Rijeke. Izložbu je na Korzu otvorio gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, a sve prisutne pozdravio je i stalni suradnik Muzeja Goran Pernjek, jedan od autora izložbe o torpedu te ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović.