Udruga Filmaktiv i Studentski međunarodni filmski festival – STIFF pozivaju sve zainteresirane ljubitelje i ljubiteljice filma, studente i studentice Sveučilišta u Rijeci da se do 20. rujna prijave na volontersko mjesto člana i članice žirija ovogodišnjeg 8. festivalskog izdanja koje se održava u riječkom Art-kinu od 4. do 7. studenog, a čiji će tematski fokus biti tijelo.

STIFF i ove godine slaže žiri koji radi u timovima. Jedan za igrani, jedan za dokumentarni te jedan za animirani film. U svakom timu nalaze se 3 člana: etablirani filmski autor/autorica, mladi redatelj/redateljica te student/studentica.

Takvom strukturom timova želi se omogućiti studenticama i studentima učenje od profesionalaca kao aktivnih članova žirija, kao i spajanje hrvatskih profesionalca s mladim autorima iz inozemstva, potičući suradnju, umrežavanje kao i razmjenu ideja. Žiri ima slobodu dodijeliti i posebna priznanja za izvrsne filmove iz programa, dok publika igra veliku ulogu glasajući za najbolji film po njihovom mišljenju.

Stoga ukoliko ste zainteresirani postati dio žirija, detaljnije informacije možete proučiti na mrežnim stranicama Filmaktiva, STIFF Festivala ili Studentskog kulturnog centra Rijeka, te na njihovim društvenim mrežama.

Prijaviti se mogu isključivo studenti i studentice riječkog Sveučilišta pomoću svojeg akademskog elektroničkog identiteta (AAI@EduHr korisnička oznaka/e-mail i zaporka).

STIFF je organiziran u partnerstvu s Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.