Na Trsatu je jučer otvoreno prvo izdanje popularnog Food truck festivala koji je protekle godine oduševio na zagrebačkom Jarunu, a konačno je red došao i na Rijeku!

Unikatni food truckovi smjestili su se na cijelom području Nugentovog parka ispred Trsatske gradine gdje su posjetitelji mogli isprobati maštovite specijalitete. Uživanje u hrani i piću začinila je glazbena poslastica u režiji domaćih snaga iz Super Cover banda.

Samo neki od specijaliteta koji se mogu kušati su Blackie Burger – višegodišnji najbolji burger zadarskog adventa brenda Picnic Mingle & Fun, zatim bao buns, tacosi i nachos koje priprema Nikki’s ekipa, posjetiteljima poznata s Adventa na Gradini. Neodoljive slastice i sladoled pripremaju se na Foodie trucku, a istarske street food specijalitete nudi Manjada iz Novigrada. Sa svojim retro truckom stigao je i Valamar, jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Foto: Ivor Mažar

Na festivalu ne izostaje ni izvrsna ponuda pića – Rakhia bar nudi cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, a u parku se smjestio i Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys priprema će koktele i spritzeve, a Hendrick’s G&T station posjetiteljima nudi pravo ljetno osvježenje. Na Badel Martini Fiero trucku poslužuje se nekoliko varijanti spritzeva i Badel asortiman vrhunskih vina.

Posebno zaigrano bilo je u Kids corneru koji svakoga dana nudi zanimljive radionice za najmlađe. Pod budnim okom voditeljica iz Udruge Foliot – Centra za djecu i mlade, klinci i klinceze vrijeme su proveli izrađujući prave male rukotvorine na kreativnoj radionici. Na festivalu je svoje mjesto pronašao i kutak za kućne ljubimce, zahvaljujući Pet centru.

Foto: Ivor Mažar

Posjetitelji će moći uživati u čak 25 dana festivala, a već danas, 18. 6. na velikom video wallu pratiti utakmicu Hrvatske i Češke od 18 sati, nakon čega slijedi nastavak u ritmu glazbe uz DJ Voljena Korića. U subotu, kao i ostalim vikendima, uživanje počinje već od 10 sati, a posjetitelje će ove subote zabavljati DJ Bajo.

Festival ostaje otvoren sve do 11. srpnja, radnim danom od 17 do 24 sata, a vikendima i praznicima od 10 do ponoći.

Svi programi odvijaju se sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama kako bi svi zajedno uživali odgovorno.

(Foto: Ivor Mažar, press Ljeto na Gradini)