Nogometaši Orijenta ostvarili su prvu pobjedu ove sezone, na Krimeji su imali prilike napuniti mrežu (pre)smione momčadi Dugopolja. Odavno na Krimeji nije gostovala jedna momčad koja se više nudila u otvorenoj igri, gosti mogu biti na kraju zadovoljni minimalnim porazom.

Početak je odmah naslutio utakmicu za pogodak više u kojoj su gledatelji došli na svoje što se tiče uzbuđenja, prvo poluvrijeme prema izglednim prilikama moglo je završiti 6:2 za Orijent.

U 4. minuti Silić je dobro zatvorio Dukađina, koji je sam krenuo prema vrataru Dugopolja nakon Monjčeva proigravanja, u 5. minuti Braut je zdesna iz mrtvog kuta pogodio Silića nakon što su domaćini stvorili višak na desnoj strani kaznenog prostora, u 8. minuti Dujmović je pogodio mrežu s vanjske strane nakon što je Silić odbio loptu po Monjčevu udarcu s 18 metara…

Igralo se obostrano otvoreno, suspendirani trener Jurić prvi put je vezu gurnuo Mulca, stopere su igrali Djibrilla i Tadejević, u napadu je počeo s trojicom napadača i povučenim Zrilićem…

Trener Dugopolja očito je na Krimeju došao po bodove, Vukoja je igrao praktično isto kao Srzić, boćni napadači Čengić i Torres djelovali su uigrano i opasno.

U 21. minuti njih dvojica nisu kaznili promašaje domaćina: Čengić je na lijevoj srani pravodobno odigrao Torresu, koji je izmaknuo pažnji domaćih braniča, osvanuo je napadač Dugopolja sam ispred Mohorovića, pokušaj loba zaleglog domaćeg vratara bio je neprecizan.

U 31. minuti na uskom prostoru ispala je postavljena domaća obrana, opet je Čengić lucidno odigrao, opet je Torres izmaknuo pažnji, ovog puta napadač Dugopolja ušao je po sredini kaznenog prostora, lopta je po njegovu udarcu zapela u bloku taman toliko da pogodi vratnicu.

U 35. minuti Orijent nije iskoristio najbolju priliku do odmora: Dukađin je slijeva idealno odigrao natrčalom Fatiću, koji je s 8 metara loptu poslao ravno u Silića u situaciji kada je mogao mirno gađati. U 44. minuti Braut je ubacio zdesna, lopta se odbila taman po mjeri uklizalog Dukađina, koji je iz blizine skrenuo loptu u mrežu i postao prvi napadač Orijenta koji se ove sezone upisao u listu strijelaca – 1:0.

U drugom dijelu trener Dugopolja preuzeo je još veći rizik, visoko je stala gostujuća momčad, otvarao se domaćinu prostor za tranzicije pretežito preko raspoloženog Monjca.

U 51. minuti stvorili su domaćini višak na lijevoj strani, nakon Zrilićeva ulaska u kazneni prostor Fatić je dvaput neuspješno pokušao pogoditi vrata s 10 metara, prvi put je zapeo u bloku, drugi put je loptu poslao preko vratiju.

U 54. minuti Monjac je oteo loptu Baliću na sredini igrališta, u situaciji “tri na dva” Dujmović je zdesna odigrao Dukađinu u zaleđu ispred vratara gostiju. Do 62. minute izvukao je trener Vukoja (?) iz igre dvojicu najopasnijih napadača (Čengić, Torres) i olakšao posao domaćoj obrani koja je u nastavku utakmice u nešto gušćem rasporedu puno lakše zaustavljala pokušaje gostiju da stvore višak kao u prvom dijelu.

Dugopolje nakon odmora nije stvorilo ni jednu izglednu priliku iako je bilo uzbuđenja pred Mohorovićem. U 70. minuti uspio je Orijent 1919 kazniti riskantnu igru gostiju: Črnko je pravodobno gurnuo loptu Dujmoviću, koji je pobjegao braničima gostiju, ušao u kazneni prostor i lijevom nogom poslao loptu u mrežu 2:0.

Do kraja utakmice splasnuli su pokušaji domaćina, počela je momčad Orijenta čuvati pobjedu, Dugopolje je kroz pritisak uspjelo iznuditi kazneni udarac.

U 86. minuti Tešija je loptom pogodio Djibrillu u ruku, Kurtović je iz kaznenog udarca smanjio – 2:1.

Prva NL – 6. kolo: ORIJENT 1919 – DUGOPOLJE 2:0
Igralište Krimeja. Gledatelja: 250
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 6,5
Strijelci: 1:0 Dukađin (44), 2:0 Dujmović (71), 2:1 Kurtović (87-11m)
Žuti kartoni: Mekić, Tešija, Zovkić (Dugopolje)

ORIJENT 1919: Mohorović 6,5, Braut 6, Djibrilla 6,5, Tadejević 6,5, Senčar 6, Mulac 6, Fatić 6, Zrilić 6 (62 Črnko 6,5), Dujmović 6 (89 Ivančić -), Monjac 7, Dukađin 6,5 (67 Ibiši -)

DUGOPOLJE: Silić 6,5, Bašić 5, Čerina 5, Kurtović 5,5, Mekić 5,5 (79 Gulišija -), Tešija 6, Mlinarić 5,5, Balić 5 (55 Nikalajević 5,5), Čengić 6 (55 Kovačević 5), Torres 6 (62 Zovkić -), Rodić 5

Kalendar događanja