Orijent 1919 je u zastaloj utakmici 15. kola pobijedio (2:1) Dubravu u Kustošiji. U 94. minuti Monjac je iznudio kazneni udarac na 25 metara, sam je odlučio izvesti zadnji udarac na utakmici.

Napadač Orijenta 1919 loptu je kroz razmaknuti “živi zid” poslao u bliži kut za veliko slavlje igrača Orijenta 1919, koji su osvojili tri boda u zadnjoj utakmici ove godine.

Pobjeda protiv Dubrave nakon dva uzastopna poraza vratila je mir na Krimeju na početku zimske stanke.

U 5. minuti Monjac je presjekao dodavanje domaće obrane, ušao u sredinu i odigrao udesno Gercu, koji je iz potpuno zatvorene poziciji zatresao mrežu tako da se lopta odbila od Srbljinovića i prevarila Mustapića – 0:1.

U 16. minuti Fintić je prihvatio odijenu loptu na 18 metara od Berkovića, pripremio je varkom tijela čistu poziciju na udarac sa 17 metara, lopta se odbila od bloka i prevarila Berkovića – 1:1.

Momčad Dubrave ostavila je nešto bolji dojam u prvom dijelu utakmice odigrane po blatnjavu terenu na kojemu se pred kraj utakmice lopta više nije mogla normalno kontrolirati.

U drugom dijelu Orijent je djelovao nešto konkretnije u završnici, stvorila je dostujuća momčad dvije situacije (Monjac, Maružin) koje su slutile pogotke, ali izrazitih prilika nije bilo.

Druga HNL – 15. kolo
DUBRAVA – ORIJENT 1919 1:2
Igralište Kustošija. Bez gledatelja
Sudac: Ante Jurić (Split)

Strijelci: 0:1 Gerc (5), 1:1 Fintić (16), 1:2 Monjac (90+4)
Žuti kartoni: Juranović, Fintić (Dubrava), Gerc, Fatić, Gadže (Orijent 1919)

DUBRAVA: Mustapić, Perković (46 Mlinarić), Juranović, Mudražija, Fruk (76 Rodriquez), Boršić, Srbljinović, Fintić, Džaferović, Cerovec, Korca

ORIJENT 1919: Berković, Smolčić, Tadejević, Mulac, Vidas, Fatić (27 Črnko), Liber, Gadže, Monjac, Maružin, Gerc