Edo Flego utakmicu je počeo s Tadejevićem i Putnikom na stoperima, polivalentni veznjak Fatić povlačio se na poziciju trećeg stopera. Manji je problem bila zadnja linija, u prvom dijelu utakmice nije dobro funkcionirao središnji blok, ni jedna momčad na Krimeji nije lakše izlazila na zadnju liniju od zadnje momčadi na ljestvici.

Mihaljević (6, 10) i Jurčec (8) odmah su naglasili slabosti u domaćoj obrani, imali su gosti dvije izgledne priklike na početku utakmice. Mihaljević (6) je sam utrčao u kazneni prostor, kada je slabim udarcem dodao loptu Bogliću, koji je uspio obraniti Jurčecov (10) jaki udarac.

Na drugoj strani gosti su zbijeno stajali u svojoj trećini i prepustili domaćinu posjed lopte, Orijent 1919 je do odmora dvaput zaprijetio kroz klasični pritisak nakon prekida.

Zorica je na gol-crti u 22. minuti rukom zaustavio loptu, za suca je sve bilo u skladu s pravilima. U 24. minuti lopta se u gužvi odbila Tadejevću, koji je nogom istu poslao preko vratiju! Bila je to najbolja prilika bezopasne domaće momčadi.

Ništa se u igri Orijenta 1919 nije promijenilo do odmora, gosti su u svakom ulasku u završnicu bili potencijalno opasni, pogodak se očekivano dogodio na neočekivani način.

U 45. minuti Mihaljević je na ulasku u kazneni prostor dvaput u mjestu varkama tijela poslao Putnika u prazno, odustao je od trećeg “lažnjaka” i udario po lopti koja je zapela u bloku dovoljno da prevari Boglića i lagano odskakuće u mrežu uz bližu vratnicu 0:1.

Obavio je Flego tri izmjene nakon odmora, promijenio se pristup, čvršće je izgledala domaća momčad na početku drugoga dijela.

Nešto više od pola sata držala je domaća momčad raspored kojim je pritisala goste bez konkretnog poteza u završnici, Frigan (53) i Švrljuga (62) stekli su (polu)prilike za pogotke više spletom okolnosti nego osmišljeno.

U završnici utakmice osjetili su gosti da prave opasnosti nema, počeli su opet hrabrije prilaziti Bogliću, okomiti ulasci dvojice napadača (Mihaljević, Jurčec) bili su nerješivi problem za domaću obranu.

U 71. minuti Jurčec je ušao u kazneni prostor pokraj nekoliko igrača, poremetio je raspored obrane tako da je na kraju akcije Ivanković natrčao na odbijenu loptu i odmjernim udarcem zatresao mrežu – 0:2.

Izostala je reakcija domaće momčadi, koja kao se promirila s drugim uzastopnim domaćim porazom prije nego što je Baraga trećim pogotkom uvećao prvu pobjedu Kustošije ove sezone – 0:3.