Utakmica je počela kaznenim udarcima, poveli su domaćini preko Ninčevića, a izjednačio je Monjac samo pet minuta kasnije.

U 5. minuti Švrljuga je neoprezno pokušao primiriti loptu koja se odbila od travnjaka u ruku, Ninčević je sigurno izveo penal – 1:0. U 10. minuti Vulikić je zaustavio Črnka prekršajem u kaznenom prostoru, Monjac je isto tako sigurno izveo penal – 1:1.

Nakon toga počelo se igrati prema očekivanjima!

Orijent 1919 se gusto rasporedio u svojoj trećini i uzdao u brze kontre, Solin je kroz posjed lopte pokušao stvoriti višak u igri na postavljenu obranu Orijenta 1919. Dvaput su domaćini uspjeli poremetiti raspored riječke obrane.

U 28. minuti Vodanović je ostao sam na 15 metara po sredini, Berković je obranio udarac. U 34. minuti Llanos je s 14 metara loptu poslao u blok nakon što je Vodanović prošao lijevom stranom.

Orijent 1919 je nekoliko puta bezopasno ušao u završnicu prije nego što je 37. minuti dočekao pravu priliku: u brzoj transformaciji Švrljuga je s desnog boka prizemno ubacio na prvu vratnicu, Fućak je ispred Pekića sa 6 metara loptu skrenuo u mrežu – 1:2.

Solin je još jednom zaprijetio, Berković je bio brži od Laušića u 40. minuti, prije nego što je Orijent 1919 ostao s desetoricom igrača. U sudačkoj nadoknadi Vidas je rukama zaustavio Llanosa, dobio je drugi žuti karton i otišao u svlačionicu na tuširanje.

U drugom dijelu trener Damir Milinović izrotirao je cijelu zadnju liniju: Fatić je počeo igrati stopera s Tadejevićem, Smolčić je otišao na desni, a Švrljuga na lijevi bok umjesto isključenog Vidasa.

I domaćini su promijenili raspored, očekivano su se raširili oko zone udarca i s igračem više uspostavili dovoljno spori protok lopte da je riječka obrana bez većih problema čuvala prilaze Berkoviću.

Opasnije je Solin djelovao u završnici u prvom dijelu utakmice, kada je Orijent 1919 igrao u punom sastavu. Nije Solin u drugom dijelu osmišljeno stvorio ni jednu izrazitu priliku, nekoliko izglednih situacija mogle su biti samo potencijalna opasnost za momčad koja pred vratima ima Berkovića.

U 55. minuti Franić je glavom sa 6 metara loptu poslao u Berkovića, koji je u 59. minuti obranio Veljačin udarac na ulasku u kazneni prostor slijeva, u 73. minuti obranio je Zeljanovićev udarac s 18 metara.

Na kraju utakmice dvaput je lopta odskočila u vratnicu spletom okolnosti. Prvi put kada je Ničević u 88. minuti izveo slobodni udarac, lopta se odbila od Gadžea u “živom zidu” i odskočila od travnjaka prije nego što je udarila u vratnicu.

Drugi put u 93. minuti, kada je Berković pogrešno izašao, lopta se slučajno od Črnka odbila i odskakutala do vratnice.

U drugom dijelu Orijent 1919 nije ozbiljno zaprijetio do 82. minute, kada je Fućak pobjegao lijevom stranom, u nastavku akcije Srzentić je zdesna snažnim udarcem natjerao Topića na jedinu intervenciju u drugom dijelu.

Druga HNL – 29. kolo
SOLIN – ORIJENT 1919 1:2
Stadion Podkraj Jadra. Bez gledatelja

Sudac: Davor Ješić (Sisak)
Strijelci: 1:0 Ninčević (6-11m), 1:1 Monjac (11-11m), 1:2 Fućak (37)
Žuti kartoni: Pekić, Tomić, Zeljković (Solin), Vidas, Črnko (Orijent 1919)
Crveni karton: Vidas (45+2, drugi žuti karton)

SOLIN: Topić, Llanos (68 Baković), Pekić, Vulikić, Matova, Ninčević, Zeljković (87 Ćorić), Franić, Laušić (80 Vujinović), Vodanović (68 Donsanti), Repić

ORIJENT 1919: Berković, Švrljuga, Smolčić, Tadejević, Vidas, Fatić, Putnik (80 Srzentić), Gadže (90+2 Milinović), Črnko, Fućak (90+3 Bosančić), Monjac (70 Hodža)

Kalendar događanja