Vodeća momčad druge lige pobjedu je osigurala trima pogocima u drugom dijelu utakmice, kada je iskazala prepoznatljivu natjecateljsku pragmatičnost.

Domžale su u prvom dijelu izazito dominirale kroz posjed lopte, igralo se pretežito na polovici igrališta momčadi u crvenim dresovima, nije baš riječka obrana djelovala kompaktno, stvorila je momčad slovenskog prvoligaša nekoliko izglednih prilika.

Jovičević je dvaput testirao Boglića: u 7. minuti ne baš jakim udarcem s 8 metara, u 26. minuti atraktivnim udarcem u padu zbog kojega je Boglić mora poletjeti zrakom da bi obranio.

Perc je u 28. minuti ostao sam u ravni druge vratnice nakon povezane izmjene loptom, Georgijević je u 20. minuti glavom loptu poslao na prečku.

Orijent 1919 je pokušavao ući u završnicu kroz transformaciju, jednom je uspio zateći slovensku obranu u raskoraku. U 17. minuti Mulac je precizno ubacio zdesna, Durdov je loptu glavom poslao ravno u Mihelika. Novi napadač Orijenta 1919 u nekoliko je dodira s loptom pokazao zanimljive mogućnosti.

U drugom dijelu promijenile su se momčadi, nije se promijenio pristup igri obiju momčadi, ali je Orijent 1919 djelovao vrlo konkretno u brzim izlascima iz svoje trećine i puno čvršće u obrani.

Sva tri pogotka dogodila se u tečnim transformacijama na visoko postavljenu obranu Domžala. Zrilić (58) je na svojoj polovici izmijenio dodavanje s Dukađinom i praktično od središta pobjegao zadnjoj liniji obrane Domžala – 1:0.

U 65. minut Dukađin je pravodobno odigrao Jeliću, koji je otrčao prema vrataru Tešanoviću, koji je prvi udarac obranio, odbijenu loptu Jelić je bez problema gurnuo u mrežu – 2:0. U 67. minuti momčad Orijenta 1919 okomitim izlaskom stvorila je višak na lijevoj strani, Dukađin je opet odigrao zadnji pas, Srzentić je ušao u kazneni prostori, izašao ispred vratara i pogodio – 3:0

U drugom dijelu Domžale su malo toga učinile u igri na postavljenu obranu, riječka obrana jednom je izgubila raspored, u 60. minuti Zogović je izašao ispred Boglića, koji je sjajno reagirao.

ORIJENT 1919: Boglić, Stifanović, Mulac, Tadejević, Delibegović, Zrilić, Gadže, Hodža, Jadric, Matulja, Durdov. Još su igrali: Bokulić, Senčar, Srzentić, Biškupović, Brgić, Marot, Lapić, Jelić, Petrović, Demirović, Dukađin

DOMŽALE: Mihelak, Žinič, Podlogar, Dajčman, Hodžić, Stanković, Husmani, Perc, Georgijević, Jovičević, Martinović. Još su igrali: Tešanović, Klemenčič, Markuš, Repas, Karić, Elijah, Pišek, Černe, Strajnar, Žavbi, Zogović

Pripremna utakmica: Orijent 1919 – Domžale 3:0 (Zrilić 58, Jelić 65, Srzentić 67)