Nakon što je Grobničan u utorak na Mavrincima eliminirao Opatiju, Orijent 1919 u srijedu na Oštru eliminirao Kraljevicu.

Riječki drugoligaš pobijedio je kraljevičkog četvrtoligaša u utakmici tijekom koje se finalist do 68. minute prema prikazanoj igri mogao samo pretpostaviti prema rejtingu dviju momčadi.

Tada je Monjac udarcem s 20 metara zatekao Bilena, napadač Orijenta 1919 drugim pogotkom rasteretio je briga svoju momčad nakon što se Kraljevica u 55. minuti vratila u utakmicu.

Fatić je u 54. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru, Pičuljan je postigao pogodak iz kaznenog udarca, izjednačio rezultat (1:1) i dignuo natjecateljske tenzije. Više od sat vremena Kraljevica je jako dobro parirala Orijentu 1919, igrače kojega kao da je iznenadio intezitet igre četvrtoligaša.

Razumljiva je bila veća motiviranost domaćih igrača, koji su djelovali toliko žustro i agresivno da su u nekoliko duela malo pretjerali u silnoj želji. Črnko je u 28. minuti izašao iz igre nakon što je ostao ležati poslije tipičnog duela za igrače u crnim dresovima, koji zaslužuju pohvale za beskompromisni pristup i količinu trke.

Početak nije slutio dobrim za domaćine. U 5. minuti Petrović je kratko ubacio zdesna, Monjac je ostao sam na 7 metara i pogodio mrežu – 0:1.

Pogodak kao da je više stimulirao domaćine nego goste, do odmora Kraljevica je izgledala za nijansu opasnije nego Orijent 1919.

Dvaput su domaćini zaprijetili udarcima glavama, Pičuljan i Borna Znamenaček nisu bili precizni nakon ubačaja iz kuta, Leoni je udarcem s 18 metara natjerao Berkovića na ozbiljnu intervenciju.

Na drugoj strani Orijent 1919 se oslonio isključivo na učinak dvojice brzih napadača (Fućak, Monjac), nije drugoligaš u završnicu ulazio s dovoljno igrača da bi ijednom stvorio višak, dvaput je otvorenim pozicijama za udarce ostao Gadže, vratar Bilen nije imao pravog posla.

U nastavku utakmice upornost domaćina nagrađena je penalom nakon kojega se u u igri Orijenta 1919 počela osjećati nelagoda, Orijent 1919 u završnici nije djelovao opasno sve dok Monjac nije drugi put zatresao mrežu. Nakon toga Orijent 1919 je počeo igrati sigurnije iako protok lopte nije bio na drugoligaškoj razini.

Do kraja utakmice Orijent 1919 je nekoliko puta obećavajuće ušao u završnicu, najbolju priliku nije iskoristio Gadže (83) nakon Monjčeva ubačaja na drugu vratnicu. Činilo se da jedino Monjac može postići pogodak za Orijent 1919!

U posljednjoj minuti Kokorović je ubacio iz prekida, Marušić je loptu poslao u vlastitu mrežu – 1:3.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije

Koncert
 • 13.08.
 • (21:30)

Natali Dizdar na Trsatskoj Gradini

Natali Dizdar i njezin bend nastupit će na prekrasnoj Trsatskoj gradini gdje će izvesti svoje najveće hitove i okupljenima prirediti brojna glazbena iznenađenja....

Detaljnije