U prvom dijelu Orijent 1919 je igrao brže, agresivnije i dovoljno okomito da je praktično svaki ulazak u zadnju trećinu nešto obećavao.

Trener Edo Flego posebno inzistira na visokom presingu, što je momčad sa središnjicom posloženom u rombu jako dobro odrađivala do odmora.

Mladi vratar Margan nije imao ama baš nikakvog posla, Inter je praktično samo jednom opasno ušao u završnicu, Plehan (35) je pod Švrljuginim pritiskom uklizao u petercu i poslao loptu kraj vratiju. Orijentu 1919 je nedostajalo mirnoće u završnom potezu da bi rezultat izgledao povoljnije od 1:0.

Trenera Flegu treba veseliti da se jedini pogodak do odmora dogodio nakon brze i točne izmjene između mladih igrača, Putnik je na kraju pravodobno gurnuo loptu Friganu, koji je utrčao zdesna ispred vratara i mirno loptu poslao u mrežu – 1:0.

Fućak nije iskoristio još bolju šansu u sličnoj izmjeni na drugoj strani, ovog puta Zrilić je pravodobno odigrao, Fućak je ušao slijeva ispred vratara Križanovića, koji ni sam ne zna kako je uspio odbiti loptu nogom.

Fućak (4, 40), Švrljuga (20) i posebice Zrilić (22) mogli su promijeniti rezultat do odmora.

U drugom dijelu momčad Orijenta 1919 ostala je kompaktna čak i nakon što se izmijenio veći broj igrača, Inter je malo bolje djelovao tek prvih desetak minuta. U 52. minuti najbolju priliku za goste nije iskoristio iskusni Rak.

Stvorili su gosti višak na lijevoj strani nakon što je Tadejević ostao ležati zbog ozljede, vratar Boglić sjajno je reagirao na Rakov udarac s 10 metara. Fatić (58) i Srzentić (74) postignuli su atraktivne pogotke udarcima s ruba kaznenog prostora.

Unatoč dvama pogocima i dominaciji, u drugom dijelu Orijent 1919 u završnici nije igrao okomito kao u prvom dijelu, Grgić (83) je najbolju priliku propustio realizirati nakon što je vratar odbio loptu.

Pripremna utakmica: Orijent 1919 – Inter 3:0 (Frigan 37, Fatić 58, Srzentić 74)

ORIJENT 1919: Margan (46 Boglić), Švrljuga, Tadejević (55 Senčar), Mulac, Travaglia, Mohorovičić (68 Bosančić), Putnik (68 Srzentić), Hodža (14 Fatić), Zrilić (76 Burul), Fućak (62 Grgić), Frigan (40 Matulja). Još su igrali Macolić, Bokulić.

INTER ZAPREŠIĆ: Križanović, Uzelac, Vukasović, Zorica, Nekić, Magdić, Mazalović, Rak, Plehan, Pejić, Miljanić

Kalendar događanja