U prvom dijelu Orijent 1919 je igrao brže, agresivnije i dovoljno okomito da je praktično svaki ulazak u zadnju trećinu nešto obećavao.

Trener Edo Flego posebno inzistira na visokom presingu, što je momčad sa središnjicom posloženom u rombu jako dobro odrađivala do odmora.

Mladi vratar Margan nije imao ama baš nikakvog posla, Inter je praktično samo jednom opasno ušao u završnicu, Plehan (35) je pod Švrljuginim pritiskom uklizao u petercu i poslao loptu kraj vratiju. Orijentu 1919 je nedostajalo mirnoće u završnom potezu da bi rezultat izgledao povoljnije od 1:0.

Trenera Flegu treba veseliti da se jedini pogodak do odmora dogodio nakon brze i točne izmjene između mladih igrača, Putnik je na kraju pravodobno gurnuo loptu Friganu, koji je utrčao zdesna ispred vratara i mirno loptu poslao u mrežu – 1:0.

Fućak nije iskoristio još bolju šansu u sličnoj izmjeni na drugoj strani, ovog puta Zrilić je pravodobno odigrao, Fućak je ušao slijeva ispred vratara Križanovića, koji ni sam ne zna kako je uspio odbiti loptu nogom.

Fućak (4, 40), Švrljuga (20) i posebice Zrilić (22) mogli su promijeniti rezultat do odmora.

U drugom dijelu momčad Orijenta 1919 ostala je kompaktna čak i nakon što se izmijenio veći broj igrača, Inter je malo bolje djelovao tek prvih desetak minuta. U 52. minuti najbolju priliku za goste nije iskoristio iskusni Rak.

Stvorili su gosti višak na lijevoj strani nakon što je Tadejević ostao ležati zbog ozljede, vratar Boglić sjajno je reagirao na Rakov udarac s 10 metara. Fatić (58) i Srzentić (74) postignuli su atraktivne pogotke udarcima s ruba kaznenog prostora.

Unatoč dvama pogocima i dominaciji, u drugom dijelu Orijent 1919 u završnici nije igrao okomito kao u prvom dijelu, Grgić (83) je najbolju priliku propustio realizirati nakon što je vratar odbio loptu.

Pripremna utakmica: Orijent 1919 – Inter 3:0 (Frigan 37, Fatić 58, Srzentić 74)

ORIJENT 1919: Margan (46 Boglić), Švrljuga, Tadejević (55 Senčar), Mulac, Travaglia, Mohorovičić (68 Bosančić), Putnik (68 Srzentić), Hodža (14 Fatić), Zrilić (76 Burul), Fućak (62 Grgić), Frigan (40 Matulja). Još su igrali Macolić, Bokulić.

INTER ZAPREŠIĆ: Križanović, Uzelac, Vukasović, Zorica, Nekić, Magdić, Mazalović, Rak, Plehan, Pejić, Miljanić

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije

Koncert
 • 13.08.
 • (21:30)

Natali Dizdar na Trsatskoj Gradini

Natali Dizdar i njezin bend nastupit će na prekrasnoj Trsatskoj gradini gdje će izvesti svoje najveće hitove i okupljenima prirediti brojna glazbena iznenađenja....

Detaljnije