Gledatelji su vidjeli relativno zanimljivu utakmicu u kojoj su gosti više nego zasluženo osvojili bod. Dapače, prema prilikama Orijent 1919 je dobro rezultatski prošao.

Trener Damir Milinović počeo je utakmicu s debitantom Gojkom Gadžeom, zarotirao je nekoliko igrača u istoj formaciji koju Orijent 1919 tri sezone protežira u domaćim utakmicama. To u praksi znači da je bilo kroničnih problema u utakmici na postavljenu obranu premda se momčad Kustošije nije došla braniti na Krimeju.

Mogli su domaćini šokirati nespremne goste na početku utakmice, Monjac je uspio u središtu kaznenog prostora navući dvojicu igrača na sebe, odigrao je Gercu koji je zdesna s 9 metara promašio vrata. Gostima je odmah na drugoj strani uspjelo šokirati nespremnu domaću obranu.

Havojić se prošetao uzduž kaznenog prostora slijeva, pravodobno je odigrao Jurčecu, ispala je obrana Orijenta 1919, Jurčec je sam izašao ispred Berkovića koji nije imao šanse – 0:1. Dojam je da je zbunio domaću momčad gostujući raspored s praktično klasične dvije špice (Havojić, Kelava), koje su kretanjima lakoćom stvarale višak sebi i suigračima na bokovima (Vukelić, Jurčec).

U 20. minuti Berković je ostavio svoju momčad u utakmici, obranio je vratar Orijenta 1919 Havojićev udarac glavom iz blizine, tko zna što bi se događalo da su gosti poveli 2:0… U 23. minuti Monjac je izveo slobodni udarac, lopta se odbila od bloka i prevarila Šuškovića – 1:1.

U 36. minuti Jugović se lakoćom pojavio na čistini, snažnim udarcem s 25 metara loptu je poslao u vratnicu, odbijenu loptu Kelava je poslao preko vratiju… Bolje su gosti izgledali više od pola sata, lako su dobivali duele i ulazili u zadnju trećinu. Tek u zadnjih desetak minuta domaći su igrači postali dovoljno agresivni da bi mogli uspostaviti razdoblje kontinuiranog pritiska bez završnice.

U drugom dijelu Maružin je zauzeo mjesto na boku, Gadže je ušao u sredinu umjesto Šanteka, ništa se nije promijenilo što se tiče organizacije središnjeg bloka. Opet su gosti počeli stvarati višak pretežito po lijevoj strani.

U 51. minuti Ljubović je prošao lijevom stranom, Havojić je ostao sam na vrhu kaznenog prostora, rezantnim udarcem loptu je poslao u Berkovićev rukohvat. Pet minuta kasnije Kelava je stvorio višak na lijevoj strani, Ljubović je ostao sam na 10 metara, Berković je opet pokazao zašto slovi ponajboljim vratarom lige.

Gosti su ponovo počeli dominirati u duel-igri u obama pravcima igre, dvadesetak minuta trebalo je igračima Orijenta 1919 da fizički podignu razinu igre dovoljno da mogu uspostaviti ravnotežu.

Zadnjih dvadesetak minuta obje su momčadi igrale na pobjedu, brzo su se izmjenjivali napadi, lopta je kolala između dvaju kaznenih prostora u kojima se ništa konkretno nije događalo…

Druga HNL – 6. kolo
ORIJENT 1919 – KUSTOŠIJA 1:1

Igralište na Krimeji. Gledatelja 350
Sudac: Ivan Matić (Osijek) 6,5
Strijelci: 0:1 Jurčec (4), 1:1 Monjac (23)
Žuti kartoni: Mulac, Ivančević, Dedić (Orijent 1919), Kelava, Molls, Vištica (Kustošija)

ORIJENT 1919: Berković 7, Petrović 5,5 (59 Ivančević -), Mulac 6, Tadejević 6,5, Vidas 5,5, Šantek 5,5 (46 Maružin 5,5), Fatić 5,5, Liber 6,5, Monjac 6 (86 Dedić -), Gadže 5 (59 Črnko 5), Gerc 5 (74 Brdar -)

KUSTOŠIJA: T. Šušković -, Lagundžić 6, J. Šuškovac 6,5, Šimunić 6,5, Vištica 6, Molls 6 (71 Ivanković -), Jugović 6,5, Vukelić 6 (46 Ljubanović 6), Jurčec 6,5 (71 Tolj -), Havojić 6,5 (64 Šlogar -), Kelava 6 (64 Mattetoni -)

Kalendar događanja