U utakmici protiv fizički jake i vrlo agresivne momčadi, uz pomoć bure Orijent 1919 je održavao stalnu inicijativu, nedostajao je potez prevage u završnici kojega u pravilu povuče Monjac.

Gosti su igrali bez najboljega igrača i strijelaca lige (Dabro) zbog čega su do odmora sigurno izgledali manje opasnije u pokušajima tranzicije iako nisu imali puno prilika organizirano ulaziti u završnicu.

Orijent 1919 je u prvom dijelu jako dobro stajao na terenu, posebice u središnjem bloku. Ovako su se sve prijetnje svele na predvidljive pokušaje izvana, najopasnije je izgledao Hodžin udarac u 40. minuti, vratar Đilas vrhunski je reagirao na otvoreni udarac s ruba kaznenog prostora.

Črnko (18, 25) dvaput i Švrljuga (12) jedanput pokušali su udarcima s distance, samo dvaput je gostujuća obrana ostala u raskoraku što nije kaznio Fućak.

Prvo (22) je neočekivano zastao na ulasku u kazeni prostor zdesna nakon što je Gavrić ispao iz igre, a onda je (29) zamalo zakasnio na Smolčićev ubačaj zdesna.

Kako je Orijent 1919 kontrolirao gostujuće pokušaje izlaska iz svoje trećine najbolje ukazuje podatak da Berković ne bi imao nikakvog posla da Mišić (37) nije uputio udarac s 22 metra.

Jedino je Bajić (25) imao priliku ostati sam nakon ubačaja slijeva, slabo je glavom zahvatio loptu.

Nije krimejska bura puhala tako jako da bi Orijent 1919 mora igrati suzdržano kao u drugom dijelu utakmice tijekom kojega BSK ne samo da je uspostavio ravnotežu, nego je stekao i prevagu u nekoliko razdoblja kontinuiranog pritiska.

Nisu gosti bili opasni u završnici, dobro je stajala domaća obrana, ali su u drugom dijelu gosti stajali dovoljno visoko da bi većinu domaćih napada mogli osujetiti u začetku.

Sadržajno, drugo poluvrijeme bilo je vrlo siromašno iako nije izostala zavidna količina trke i snažna duel-igra.

Malo se toga konkretnog dogodilo, vratar Đilas dvaput je rutinski (63, 72) intervernirao nakon Fućkova ubačaja i Monjčeva slobodnog udarca.

Berković tijekom cijele utakmice nije imao posla iako je nekoliko puta gostujuća momčad obećavajuće ušla u zadnju trećinu.

BSK je najbliži pogotku bio kada je Ilićev (56) udarac zapeo u bloku.

U slaboj utakmici najslabiji je bio sudac, koji ničim nije utjecao na rezultat, ali jest na dojam.

Druga HNL – 26. kolo
ORIJENT 1919 – BSK 0:0
Igralište na Krimeji. Bez gledatelja

Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 5
Žuti kartoni: Hodža, Švrljuga (Orijent 1919), Majtanić, Periša, Župan (BSK)

ORIJENT 1919: Berković -, Smolčić 6,5, Mulac 6, Tadejević 6, Švrljuga 6, Fatić 5,5, Putnik 5,5, Hodža 5,5 (58 Gadže 5), Črnko 5, Monjac 5, Fućak 5

BSK BIJELO BRDO: Đilas 6,5, Gavrić 6, Majtanić 6,5, Periša 6,5, Župan 6, Mišić 6, Gbane 5, Gvozdenović 5,5, Vrdoljak 5,5 (78 Mihaljevbić -), Ilić 5,5, Bajić 5,5 (67 Aleksić -)

Rezultati 26. kola: Cibalia – Sesvete 2:0, Croatia Zmijavci – Međimurje 4:2, Dugopolje – Inter 1:1, Junak Sinj – Kustošija 1:0, Orijent 1919 – Bijelo Brdo 0:0, Osijek II – Opatija 1:0, Rudeš – Solin 2:2.