Orijent 1919 nastavlja padati na ljestvici kako se približava kraj sezone, momčad riječkog drugoligaša u utakmici protiv Dubrave doživjela je treći uzastopni poraz.

Ovog puta nema alibija zbog izostanaka, nedostajao je samo jedan važan napadač (Fućak), obrana je nakon dužega razdoblja bila kompletna. Dubrava je ostavila bolji dojam u pas-igri, gosti su bili konkretniji tijekom cijele utakmice, već u 3. minuti Ibiši je izmaknuo pažnji domaoj obrani, ušao je u kazneni prostor i promašio vrata.

U 22. minuti Ibiši je glavom loptu poslao kraj vratiju udarcem glavom nakon Martonova ubačaja lijevom nogom zdesna, najbliže su gotis bili pogotku u 41. minuti, kada je Maglica sa 18 metara gađao ljevi Berkovićev kut, vratar Orijent 1919 bio je pravodoban.

Orijent 1919 u napadu do odmora nije izgledao opasno, vratar Mustapić nije imao nikakvog posla, nekoliko ubačaja s aktivnijeg desnog boka Orijentova napada više su bili prijetnja nego opasnost.

U drugom dijelu dogodila se samo jedna očekivana reakcija domaće momčadi.

U 54. minuti Putnik je prošao lijevom stranom, vratio u sredinu, Gerc je ostao u idealnoj poziciji za udarac s 14 metara, lopta je odletjela visoko preko gola. Bila je to jedina izgleda domaća prilika tijekom utakmice.

Ubrzo je stigla kazna za promašaj. U 61. minuti Ibiši je na lijevoj strani lagano u trku prošao do korner-linije, vratio prizemno na prvu vratnicu, Alghoul je ostao sam ispred Berkovića, nije mu bilo teško loptu gurnuti u mrežu – 0:1.

Propuštala je riječka obrana na bokovima, u 67. minuti Marton je ušao zdesna, ispred njega je ostao samo Berković, kada je loptu poslao pokraj vratiju.

U završnici utakmice Orijent 1919 je dignuo intezitet u duelima, počeo je stvarati pritisak, ali nedovoljno snažan da bi u završnici uspio isprovocirati pogrešku gostujuće obrane.

Rezultati utakmica odigranih u nedjelju:
Orijent 1919 – Dubrava 0:1
Croatia Zmijavci – Opatija 1:3
Hrvatski dragovoljac – Cibalia 0:3
Kustošija – Dinamo II 1:0
Osijek II – Rudeš 2:3