U utakmici dviju momčadi koje se bore za ostanak, Solin je zasluženo pobijedio na Krimeji, gosti su u drugom dijelu utakmice potpuno nadigrali momčad kojoj predstoji vrlo neizvjesnih 180 minuta u borbi za ostanak.

Nakon desetak minuta gosti su počeli pokazivati naznake fizički moćne momčadi koja nije slučajno ovog proljeća osvojila 20 bodova do utakmice na Krimeji. Solinjani su u rastrganoj igri počeli dobivati duele, momčad Orijenta 1919 samo je desetak minuta u prvom dijelu uspjela kroz pritisak težište igre prebaciti u zadnju trećinu gostiju.

U tom je razdoblju najopasnije izgledao Mohorovičićev (36) ulazak u kazneni prostor zdesna, u nastavku akcije lopta se izgubila u mnoštvu nogu… Orijent 1919 je djelovao kompaktno u središnjem bloku što je trebala biti pogodnost da je domaća momčad bila opasnija u izlascima na protivničku polovicu, gostujući braniči lakoćom su dobivali duele s domaćim napadačima na širokom prostoru.

U takvom odnosu snaga u prvom dijelu nije bilo izrazitih prilika. Najopasnije je izgledao prodor Dadića (25), koji je iz drugoga plana prošao lijevom stranom, uspio je driblingom ući u opsnu zonu slijeva, snažni udarac dobro postavljeni Mohorović je obranio. Bio je ujedno prvi udarac u okvir vratiju na objema stranama.

Sve ostalo svelo se na pokušaje, nisu vratari imali ozbiljnog posla, Gadže (26) i Durdov (32) malo su razgibali vratara Topića, koji je više bio aktivan kao zadnji igrač u obrani nego vratar.

Drugi dio počeo je šokom za domaćina! U 48. minuti Nimeli se probio desnom stranom kaznenog prostora, Fatić je naletio tijelom, sudac je pokazao na bijelu točku…

Nisu se igrači Orijenta 1919 previše bunili prije nego što je Ninčević zatresao mrežu iz kaznenog udarca – 0:1. Pogodak je poremetio balans domaće momčadi, gosti su počeli igrati još goropadnije…

U 58. minuti Macolić je dvaput pogriješio na izlasku iz kaznenog prostora: prvo je glavom dodao loptu Dadiću, a onda se poskliznuo.. Dadić je ušao slijeva u kazneni prostor i loptu poslao u suprotni kut – 0:2.

Promijenio je Koljanin dvojicu igrača, Orijent 1919 je doslovno ušao u crvenu zonu na ljestvici, nije više bilo vremena za kalkulacije… Podignula se domaća momčad visoko, u 68. minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice.

Mulac je kroz dvije linije pronašao Durdova iza leđa gostujuće obrane, bivši igrač Solina krenuo je prema vrataru Topiću, atraktivnim driblingom posložio je po travi dvojicu igrača Solina i vratio Orijent 1919 u utakmicu – 1:2.

Nije dugo trajala nada u pozitivan rezultat. U 73. minuti gosti su preciznom izmjenom lopte znalački probili desni bok, Nimeli je zdesna odigrao Vodanoviću, koji je iz blizine gurnuo loptu u mrežu – 1:3.

Ništa konkretnog do kraja utakmice nisu napravili igrači Orijenta 1919, nisu pomogle ni zamjene, gosti su bez stresova priveli kraju utakmicu.

Prije kraja još su se jednom ušetali s loptom u mrežu, slično kao kod trećeg pogotka. Ovog puta Vodanović je odigrao zdesna, a Jurić s metra loptu gurnuo u mrežu – 1:4.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije